Nem a vásárhelyi csapatok hétvégéje volt a mostani

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. április 23.
 
 

Sajnos nem a vásárhelyi sportsikerekről szólt az elmúlt hétvége. Fociban, kézilabdában és kosárlabdában sem jöttek most a pontok.

Nem sok oka volt az ünneplésre a hétvégén a vásárhelyi labdasportok kedvelőinek. A HFC felnőtt csapatai, a kézlabdás lányok és a Kosársuli is pontok nélkül maradt – ha a felnőtt csapatok eredményei vesszük górcső alá.

Pénteken villanyfényes meccsen játszott egymással az FK 1899 Szeged és a HFC II-es csapata a megyei élvonalban. A papírformát nézve jó esély volt arra, hogy a Bacsa-Vinnai tanítványok behúzzák a meccset. A tabella látványa is ezt sugallta, valamint a HFC-fakó remek menetelést produkált a tavaszi szezonban. Egyszer viszont minden sorozat véget ér, tartja a sportközhely, ami be is igazolódott. Habár a vezetést megszerezte a HFC II., a szegediek előbb egyenlítettek, majd fordítani is tudtak. Erről a meccsről itt írtunk bővebben.

A szombati nap vásárhelyi labdasport szempontjából csöndesebben telt. Vasárnap viszont nagyüzem volt.

A HLKC-s lányok fontos meccsre utaztak a Hajdúnánás otthonába. A meccs előtt mindkét csapat neve mellett 17-17 pont állt, ráadásul biztatónak tűnt a vásárhelyiek Szent István SE elleni győzelme. Az ottani jó formából azonban szinte fabatkát sem sikerült átmenteni a hajdúsági meccsre. 12 gólos vereségbe szaladtak bele a lányok.

A helyzet pedig hazai pályán sem volt jobb. A HFC NB III-as csapata jó szériában fogadta a Közép csoport éllovasát. A Szűcs-tanítványok otthonából ráadásul tavasszal még senki nem tudott három ponttal lelépni. Na, a Pécsnek összejött. Sportban nincs ha – csak, hogy legyen még egy sportközhely -, viszont ha Bartyik kicsit higgadtabb vagy Szommer nem bünteti őt sárgával időhúzásért – szigorúnak tűnt az ítélet, valljuk meg. Persze Sólyom Csaba is pirosat kapott, csak kis túlzással magával vitte Konczot is az öltözőbe, akinek a gyorsasága nagyon hiányzott a végén. Itt sem lett pont.

Foci után viszont jöhetett a kosár, iparkodni kellett, de el lehetett csípni a Kosársuli – Békés csörte kezdését. Szoros és izgalmas csata volt a jutalma a Hódtói Sportcsarnok közönségének. Egy közel sem tökéletes Kosársulival, akik mégis hajtottak becsülettel. A meccs azonban amolyan hab volt a pocsékul sikerült vásárhelyi sport torta tetején. Egy a dudaszónál félpályán túlról eleresztett lövéssel nyert a Békés.

Amolyan halk megjegyzésként pedig hozzátehetjük, hogy a helyi baseball gárda sem tudott pontot szerezni. A Beavers-t a Hungarian Astros verte.

Viszont ez már az új hét, a hétvégén pedig fontos meccseket játszanak a gárdák, lesz lehetőség a javításra, amire minden pályán szükség is lesz!

Hajrá Vásárhely!


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top