Nagy pofonba szaladt a HLKC

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. április 23.
 
 
Nagy pofonba szaladt a HLKC

A közvetlen rivális Hajdúnánással játszott bajnoki vasárnap a HLKC. A jó forma ezúttal elmaradt, 12 gólos pofont kaptak a lányok.

Fontos csata várt vasárnap a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club csapatára az NB I/B Keleti csoportjában. A lányok az előző játéknapon meglepetésre két pontot szereztek a Szent István OTP ellen, amivel úgy tűnt, hogy az együttes egy kis levegőhöz jutott, a kieső helyek elkerüléséért folytatott harcban.

A Hajdúnánás ellen meccs pedig fontos volt, hiszen az Irányi utcaiak a forduló előtt a Vásárhelyhez hasonlóan 17 pontot gyűjtöttek.

Varga József vezetőedző már a találkozó előtt kifejtette, hogy vélhetően a vásárhelyi védelem és annak hatékonysága lehet majd igazán sorsdöntő a találkozón. Ez végül be is igazolódott, azonban nem úgy, ahogy arra Lovistyék Kittiék számítottak.

A Hajdúnánás ugyanis nem nyújtott extra teljesítmény a vasárnap délutáni csörtén, a HLKC számára azonban semmi nem jött össze. Egyedül a kapusteljesítmény volt elfogadható, a támadások és a mezőnyben védekezés viszont nem működött, csapatként és egyéni teljesítményeket nézve sem sikerült maradandót alkotniuk a lányoknak.

Az első félidő végére ennek megfelelően 6 gólos hátrányba került a HLKC, ez a szakadék pedig a fordulás után is továbbnőtt. Sansza sem volt a vendégeknek, végül 12 gólos vereséget szenvedtek.

A csapat ezzel a tabella 12. helyére csúszott vissza, ráadásul a lányoknak már csak három mérkőzésük van arra, hogy a tervezett cél, a bennmaradás valósággá váljon. Ehhez természetesen a lehető legjobb teljesítményre és nagyon fontos két pontokra lesz szükség.

Hajdúnánás SK – Hódmezővásárhelyi LKC 34-22 (18-12)
BI/B Keleti csoport, Női felnőtt kézilabda bajnokság – 23. forduló
2018. április 22., Hajdúnánás – 150 néző
Játékvezetők: Héjjas Tímea, Kránitz Andrea
HLKC: Dömény-Veress – Török 4, Nagy 3, Szepesi 6, Herceg 1, Lovistyék 3, Székesi 2, Cs: Ádász (k), Mihajlov, Horváth 1, Blaskovics 2, Kandó, Bálint

Varga József vezetőedző: “Ahogy előre várható volt, a védekezés döntötte el a mérkőzést. Felesleges kilépéseinkkel területet hagytunk a Hajdúnánás beállós játékának, illetve tálcán kínáltuk a lehetőséget a betörésekre. Úgy tűnt, mintha egy teljesen más csapat lépett volna pályára, mint akik egy hete legyőzték a bajnoki tabella harmadik helyezettjét!” 


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top