Őrült meccs a Hódtóiban: félpályás kosárral kapott ki a Kosársuli

 
Szerző: Nagy Benjámin, 2018. április 22.
 
 
Őrült meccs a Hódtóiban: félpályás kosárral kapott ki a Kosársuli

Egészen az utolsó pillanatig vezetett a Vásárhelyi Kosársuli a békésiek elleni sorsdöntő meccsen vasárnap este. Aztán...

 

A Vásárhelyi Kosársuli a Calle Pubfood Békést fogadta a Hódtói Sportcsarnokban vasárnap este. Az NB I/B Piros csoport sorsdöntő kiesési párharcának első találkozójának szurkolói, valamint egyben a vásárhelyi kosarasok megjárták a mennyet és a poklot is: fordulatokban gazdag mérkőzés volt.

 

 

Már az első negyedben fej-fej mellett haladtak a felek, a hazaiak közül mindenki hozzáadta egyéni teljesítményét a vezetéshez, amely öt pontosra stabilizálódott. Sajnos a félidőig azonban sorra jöttek a szezonban látott hibák a vásárhelyiektől, a kihagyott büntetők megbosszulták magukat, és Krstic vezényletével előbb felzárkózott a Békés, majd egalizált, és a játékrész utolsó mozzanataként a mérkőzésen először átvette a vezetést. 

 

Czuprák László csapata azonban nem adta fel, és Miletics pontjainak köszönhetően ismét fórt csikart ki. Ellépni azonban nem sikerült, és - ahogy az a játék képének egészét nézve egyértelműsödött - kialakult egy hullámvasút-szerű adok-kapok. Hol a Kosársuli, hol a vendégcsapat volt a kezdeményező, s noha hét perccel a vége előtt Bálint Erik kettesével úgy tűnt, ezt már nem adja ki a kezéből a Vásárhely, a dráma még csak ezután jött.

 

Miletics triplájával és Vas szólójával az utolsó 17,5 másodpercnek 75-71-es hazai előnnyel mentek neki a felek, ám előbb egy rossz védekezésnek köszönhetően Koma hármasával feljebb zárkóztak a vendégek, majd az utolsó pillanatban vásárhelyi támadásból a békési 14-eshez, Kertészhez került a játékszer, aki a dudaszó pillanatában félpályán túlról rádobta - annak rendje és módja szerint be is ment. 

 

A 77-75-ös vendégsiker egyben azt jelenti, hogy az április 27-i visszavágó előtt nagyon nehéz a Kosársuli helyzete. Valljuk meg: csoda kéne a Piros csoportban maradáshoz. 

 

Vas Péter nyilatkozata:

 

Vásárhelyi Kosársuli - Calle Pubfood Békés 75-77 (23-18, 15-21, 18-14, 19-24)

a Kosársuli legeredményesebbje: Miletics (18 pont, 9 lepattanó, 3 assziszt)

Vásárhelyi Kosársuli-Calle Pubfood Békés NBI/B


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top