Tervben van a városi stadion bezárása!

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. október 05.
 
 
Tervben van a városi stadion bezárása!

Pénteken sajtótájékoztatót tartottak a vásárhelyi látványsportban érdekelt egyesületek, ahol derült égből villámcsapásként az is kiderült, hogy hamarosan bezárhatják a városi stadiont.

Anyagi téren meglehetősen nehéz, már-már kilátástalan helyzetben vannak a hódmezővásárhelyi, látványsportokban érdekelt egyesületek. A témával kapcsolatban pénteken tartottak sajtótájékoztatót, erről itt olvashatsz bővebben.

Aki jártás a vásárhelyi sportberkekben eddig is sejthette, hogy anyagi téren nagy a baj a kosárlabda, a kézilabda, a vízilabda és a labdarúgó egyesületnél is. A legfrissebb hírek szerint azonban a HFC helyzete tűnik jelenleg a legkilátástalanabbnak. 

Horváth Zoltán klubelnök a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy csütörtökön Márki-Zay Péter polgármester értesítette arról, hogy úgy tűnik a közeljövőben bezárják a városi stadiont. A polgármestert ezt nyilvános lakossági fórumán is megerősítette.

„A lehetőséget felkínálták, hogy a Hódmezővásárhelyi Futball Club üzemeltesse a stadiont, de ez több sebből vérzik, hiszen pont azért ülünk itt, mert nincs pénzünk. Anélkül pedig merész vállalkozás lenne üzemeltetni egy városi stadiont. Egészen addig, amíg a kaput nem zárják be, mi a sportolás lehetőségeit megteremtjük, de ha bezárják, se hagyjuk veszni. Lehet, hogy egy parkban vagy térre kell lemenni, vagy a mártélyi, szikáncsi pályát kell használni, de nem szeretnénk, ha korosztályos csapataink nem fejezhetnék be a bajnokságot és ez a helyzet a felnőtt csapataink esetében is. Egy stadionbezárással nem lehet eltörölni a vásárhelyi labdarúgást, ezt nem is fogjuk engedni. Minden megteszünk, hogy ez az áldatlan állapot rendeződjön és megszűnjön” – nyilatkozta Horváth Zoltán.

A stadion bezárása nem csak a felnőtt labdarúgást lehetetlenítheti el a városban, hanem az utánpótlás fociban érdekelt, több mint 400 fiatal sportolására is rányomhatja bélyegét.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top