Szomszédvári csatára készül a HLKC

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. október 05.
 
 
Szomszédvári csatára készül a HLKC

Szombaton, hazai pályán folytatja a bajnokságot a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club. Dankó Ervin lányai a Makói KC-val csapnak össze a két pont reményében.

Habár távolról és közelről sincs minden rendben anyagi téren a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club háza táján, bajnokságban nincs megállj – a lányok szombaton ismét hazai pályán, a Balogh Imsi Sportarénában játszhatnak.

A gárda két hét „pihenő” után folytatja a bajnoki küzdelmet, de nyilván nem véletlen az idézőjel. Kőkemény edzésmunka és gyakorlás jellemezte az elmúlt napokat is, az erőnlét és az állóképesség volt fókuszban. Szombaton pedig képet kapunk arról, hogy valóban hasznosan telt-e a felkészülés.

A megszokottól eltérően ez alkalommal 18 órakor kezdődik az összecsapás – október 6-án ugyanis egy korosztályos, U13- as tornának is szervezői és házigazdái lesznek a vásárhelyiek, ezért a későbbi kezdési időpont. Az ellenfél a nyár folyamán alaposan átalakult Makó lesz.

A felek már a felkészülés során is találkoztak egymással, akkor a vásárhelyiek könnyedén lelépték a hagymavárosiakat, 20 góllal voltak jobbak. A vendégek szezonján pedig alaposan meglátszik a változás. Az első fordulóban 37-16-ra kaptak ki a Szarvastól, majd 13 góllal maradtak alul a Mezőtúrral szemben – illetve a Makó az előző héten is meccselt, 36-21-re verte őket a Gyula csapata.

Mindezt figyelembe véve sima egyesnek tűnik a találkozó, ugyanakkor hiba volna könnyelműen venni a sereghajtó elleni csörtét.

„Nem becsüljük le őket. Szomszédvári összecsapás lesz és biztos vagyok benne, hogy a Makó mindent megtesz azért, hogy pontot szerezzen a bajnokságban. Ennek ellenére azt gondolom, hogy ismerjük a csapat erősségeit, azt hogy miben jók és remélem, hogy meg fogjuk tudni oldani gond nélkül ezt a meccset” – fogalmazott Dankó Ervin, a HLKC vezetőedzője.

Ami biztosnak tűnik, hogy a vásárhelyiek nem számíthatnak a két meccsen 16 gólt szerző és ezzel a házi góllövőlistát vezető Nagy Emesére, aki még a Kézilabda Szeged SE ellen sérült meg.

A Hódmezővásárhelyi LKC – Makói KC női kézilabda mérkőzést október 6-án, szombaton, 18 órától rendezik a vásárhelyi Balogh Imsi Sportarénában. A találkozót percről-percre követheted majd az Oldalvonalon.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top