Vízilabda: Az YBL sem állta útját a vásárhelyi ifistáknak

 
Szerző: Rókus Ákos, 2018. április 24.
 
 
Vízilabda: Az YBL sem állta útját a vásárhelyi ifistáknak

Április 15-én, hazai környezetben fogadták a fővárosi YBL csapatát a vásárhelyi vízilabdás utánpótláscsapatok. Az ifisták és a serdülők sikerrel vették az akadályokat, míg a gyermekeknek a tisztes helytállás jutott osztályrészül.   

Az ifik összecsapásán előzetesen nehéz meccsre lehetett számítani, hiszen Budapesten is csak nagy nehézségek árán sikerült 5-8-ra nyerni.

Hazai pályán is nyögvenyelősen kezdődött a találkozó, sok helyzetet elhibáztak a vásárhelyiek az első negyedben, amely 1-1-es döntetlenre végződött. Ezt követően, a második játékrészben már jobban koncentráltak a fiúk támadásban, és a védekezés továbbra is jól működött, aminek köszönhetően a félidőre már 4-1-re is sikerült ellépni. A folytatásban leginkább a védekezésre koncentráltak Szabó Tamás tanítványai, és egy meglehetősen gólszegény második félidő után 5-2-es győzelemmel tartották otthon a 3 pontot a HVSC növendékei.

 

„Ezen a mérkőzésen elsősorban csapatom védőmunkáját emelném ki, illetve Molnár Ákos kapusomat, aki 82%-kal védett!” – nyilatkozta Szabó Tamás edző.

 

A serdülők az őszi, budapesti vereséget követően a visszavágás reményében ugrottak medencébe az YBL ellen.

A hazaiak már az elején remekül elkapták a fonalat, nagyon keményen, koncentráltan védekeztek, ami jó kapusmunkával párosult. Támadásban is jól muzsikált a csapat, ennek köszönhetően már az első félidő végén megnyugtató előnyre tett szert a HVSC (5-1). A fordulást követően sem engedtek ki a játékosok, az 5 gólig jutó Kürtösi Viktor vezérletével végül megérdemelten nyertek 10-3-ra.

 

„Mindenki hozzáállásával meg voltam elégedve, és nagy fegyverténynek tartom, hogy egy az élmezőnybe tartozó csapatot 3 gólon tudtunk tartani!” – elemezte a találkozót Szabó Tamás.

 

A gyermek csapat is jól kezdte a mérkőzést, a második negyed végéig szorosan alakult az összecsapás (4-7).

Ezt követően gyermeteg hibákat követtek el hátul, amit kíméletlenül kihasznált az ellenfél, amely végül megérdemelten győzött 5-15-re.

 

„Sajnos a mérkőzéshez való hozzáállása egy-két játékosomnak elfogadhatatlan volt, hiába akarta a többi játékos a győzelmet. Roppant csalódott vagyok az eredmény miatt és a mutatott játék miatt. Van hová fejlődni!” – értékelte a látottakat Kis László Márk edző.

 


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top