Veretlenül lettek bajnokok a HVSC-s gyerekek!

 
Szerző: Rókus Ákos, 2018. június 12.
 
 
Veretlenül lettek bajnokok a HVSC-s gyerekek!

A 2006-ban született vásárhelyi vízilabdások 100%-os teljesítménnyel nyerték a Vidék bajnokság Zöld csoportját, míg az egy évvel idősebbek a dobogó harmadik fokára állhattak fel a szezon végén.

Nagyváradon rendezték a fiú országos vidék bajnokság IV. zöld csoportjának utolsó fordulóját. A vásárhelyi csapat azzal a céllal érkezett a bihari fővárosba, hogy megőrizzék addigi veretlenségüket. Az alakulat motiváltságát és összetartását jellemzi, hogy több idősebb játékos is elkísérte a csapatot, hogy biztatásukkal is elősegítsék a jó szereplést. A tornarendszerben megvívott forduló első napján a Békéscsaba, valamint a Szeged ellen játszott a HVSC. Az első mérkőzésen kiegyensúlyozott teljesítménnyel, magabiztos játékot mutattak Vigh Szabolcs tanítványai (HVSC - Békéscsaba 13-6), viszont a másodikon talán túlzott önbizalommal szálltak medencébe a fiúk, aminek eredményeként sok hibával játszottak a pólósok. Ennek ellenére a vásárhelyieknek sikerült kihasználniuk fizikai adottságaikból származó előnyüket, így sikerült a mérkőzés végére összeszedniük magukat (HVSC - Szeged 13:10).

 

A második napon a Nagyvárad ellen kezdtek a HVSC-s fiúk. A jól felkészült ellenfél végig szoros, nagyon izgalmas mérkőzést sikerült összehoznia a két gárdának, ám mégis végig egy-egy góllal vezetve sikerült kiharcolni a győzelmet (Dinamo Oradea - HVSC 5:6). Az utolsó mérkőzésen a Szentes volt az ellenfél, ahol már mindkét csapat játékán érezhető volt a szezon vége. Felszabadult, jó játékkal sikerült a vásárhelyieknek megnyerniük az utolsó mérkőzést is (Szentes B - HVSC 5:16),  így célukat teljesítették, vagyis veretlenül nyerték meg a kiírást!

 

A bajnokcsapat tagjai: Benkő Márk, Czirok Máté, Dukai Gergő, Farkas Richárd, Gyermán László Dániel, Hamvas Ödön, Hegyi Márk, Hegedűs László Barnabás, Kárai Kende, Kecskeméti Botond, Rakonczai Balázs, Rakonczai Bence, Rakonczai Dávid, Sinkó Szilárd, Tóth Martin Zétény.

 

„Ezúton szeretnék gratulálni a csapatomnak, valamint a csoport összes gárdájának, akik fordulóról-fordulóra jobb teljesítményt nyújtottak és nagy mértékben fejlődtek. Külön öröm számomra, hogy végül minden játékosnak sikerült játéklehetőséget biztosítani, és a kevésbé rutinosok is beépültek a csapatba!” – értékelte a szezont Vigh Szabolcs edző.

 

Csongrádon egy háromnapos tornán zárult a 2005-ben születettek bajnoksága. A tabella élén álló hazaiak és a Kassa után a bronzéremért szálltak medencébe a vásárhelyi pólósok. Az éremért előzetesen nagy küzdelmekre lehetett számítani, hiszen a 3. és a 6. hely között mindössze 6 pont volt a különbség.

 

A vásárhelyieknek 3 győzelmet kellett szerezniük a harmadik helyhez. Talán a legnehezebbre egyből az első nap sikerült. A Szabadka elleni mérkőzést a stabil védekezésnek és a magabiztos támadásvezetésnek köszönhetően megnyerték Vigh Szabolcs tanítványai (Spartak Szabadka - HVSC 3-10). A második napon az első és második helyezett csapatokkal vívtak meg a vásárhelyi fiúk, akiket a pontvadászatban már semmiképpen sem érhettek utol. (HVSC - Hornets 3-11; HVSC - Csongrád 5-9).

 

A harmadik napon az érem reményében már az utazás előtt látszott a gyerekeken az elszántság és a győzni akarás, és ez a mérkőzéseken is tapasztalható volt. Ez az eredményességben is megnyilvánult, a Békéscsaba elleni mérkőzésen a magabiztos kezdésnek köszönhetően, végig vezetve, lelkes játékkal sikerült megszerezni a győzelmet (Békéscsaba - HVSC 6-10). Az utolsó mérkőzésre így már eldőlt a harmadik hely sorsa, így nyugodtabban játszhattak a vásárhelyi fiúk, akik felszabadult, jó játékkal búcsúztatták a szezont (HVSC - Szeged 16-6).

 

A csapat tagjai: Aszalai Bence, Benkő Márk, Dukai Gergő, Farkas Richárd, Gondi Máté, Hamvas Ödön, Hatházi Zsombor, Kecskeméti Botond, Kiss Gergő Krisztián, Kősasvári Dávid, Oláh Sebő Zétény, Ombodi Balázs, Rakonczai Balázs, Rakonczai Bence, Rakonczai Dávid, Sinkó Szilárd, Tóth Máté, Tóth Martin Zétény.

 

„Gratulálok játékosaimnak és a többi csapatnak! Köszönöm a kollegáknak a felkészülés során nyújtott segítséget a szülőknek pedig az egész éves támogatást és szurkolást! Hajrá Vásárhely, hajrá HVSC!” – zárta gondolatait Vigh Szabolcs edző.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top