Veretlenül húzta be a Diapolo Kupát a HVSC ifi csapata

 
Szerző: Rókus Ákos, 2018. augusztus 13.
 
 
Veretlenül húzta be a Diapolo Kupát a HVSC ifi csapata

Nemzetközi utánpótlás vízilabda tornát rendeztek a hétvégén a Gyarmati Dezső Sportuszodában. Az I. Diapolo Kupán 5 nemzet 25 korosztályos csapata szállt vízbe Hódmezővásárhelyen, sőt az ifjúsági tornát a házigazda csapat veretlenül nyerte meg.

Péntektől vasárnapig a vízilabdáé volt a főszerep a Gyarmati Dezső Sportuszodában. Három korcsoportban összesen 25 csapat nevezett az első hódmezővásárhelyi Diapolo Kupára. A hazaiak mellett a szegedi, szentesi, csongrádi, békéscsabai, kaposvári vízipólósok is medencébe ugrottak, de nevezett a fővárosi Oázis is, valamint érkezett csapat Marosvásárhelyről, a finnországi Turkuból, a litván Vilniusból és Izraelből is.

 

- Vásárhely egy nagyon jó helyszín. Azért választottam, mert több uszoda van, több mérkőzést lehet egyszerre játszani. Ezért itt rendeztük a tornát, ráadásul nagy hagyományai vannak itt a vízilabdának és az itteni klub partner volt abban, hogy szervezzünk egy nemzetközi utánpótlás tornát – mondta el Kádár József, az I. Diapolo Kupa szervezője.

 

Az utánpótlás tornán az ifjúsági korcsoportot veretlenül nyerte a házigazda HVSC, Szabó Tamás felkészítésével. Azonban nemcsak ennek örülhetett a csapat, ugyanis a játékosok ezen a hétvégén vehették át az OB1-es ifjúsági bajnokság A2 csoportjában elért második helyért járó ezüstérmüket is. A helyszínen Pölös Gábor, a HVSC elnökségi tagja értékelte a teljesítményt.

 

-Ez az ifi csapat sok éves munka eredménye. Nyolc ifi játékos van ebben a korosztályban és serdülőkkel van kiegészítve a keret. Nagyon jól játszottak. Szabó Tamás edző, nagyon jó munkát végzett – fogalmazott Pölös Gábor.

A legjobban szereplő HVSC játékos, Benkő Martin a kupán való veretlen szereplés ellenére a jövőben koncentráltabb munkát vár csapatától. Sok hibát látott hétvégi teljesítményükben, amelyek lefaragásán dolgoznak majd a közeledő szezonban. Az erőpróbának is tekinthető Diapolo Kupa azonban rávilágított minderre.

 

-Ez egy hat csapatos felkészülési torna volt, így öt meccset játszottunk le. Lehetőségeinkhez képest egészen jól szolgálta az edzéseinket. Mivel minden nevezett csapatnak sikerült eljönni, szerintem jó erőfelmérő volt a csapat számára ez a kupa – mondta Benkő Martin.

 

A gyermek, serdülő és ifjúsági fiú torna mellett U14-es Leány bajnokságot is rendeztek. A serdülőknél és a lányoknál a szegedi csapat végzett az élen, míg a fiúgyermek korosztályt a Békéscsaba nyerte meg. A vásárhelyi uszoda munkatársainak köszönhetően a torna zavartalan megrendezését az sem akadályozta, hogy vasárnap délelőtt egy tűzszünet miatt nem nyitott ki a strand.

I. Diapolo Kupa Hódmezővásárhely


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top