Vékonyék már az elődöntőben!

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. augusztus 18.
 
 
Vékonyék már az elődöntőben!

A címvédő Montenegró válogatottjával nézhetett farkasszemet a magyar ifjúsági vízilabda-válogatott péntek este. Vékony Ákosok elképesztő játékkal múlták felül ellenfelüket. Felkészül: Spanyolország.

Egészen betyáros menetelést mutat be a szombathelyi rendezésű ifjúsági vízilabda világbajnokságon a magyar válogatott. Legutóbb az Egyesült Államok csapatát sikerült felülmúlni, a címvédő montenegróiak ellen pedig teltház előtt játszhattak a srácok. A hangulatra nem lehetett panasz, Vékony Ákosék pedig igazán kitettek magukért.

Habár az első magyar támadást nem koronázta gól, a negyedben háromszor sültek a magyar kezek, a címvédő pedig nem tudott betalálni. Tizenhárom percet kellett várni az első montenegrói gólra, addigra viszont már ötnél tartottak a Horváth-legények.

Ha egy-egy góllal, de a második és harmadik játékrészt is sikerült a mieink nyerniük, az fehérsapkások pedig tehetetlenek voltak.

Magabiztos és bravúros győzelemmel így már elődöntős a magyar válogatott. Vékonyék szombaton Spanyolország ellen bizonyíthatnak.

„Borzasztó feszültség van a játékosokban, mert nagy az elvárás velük szembe. Nincsenek hozzászokva ehhez a környezethez, nagy a nyomás rajtuk. Ugye a mindenkori magyar vízilabda-válogatottal szemben az az alapvető elvárás, hogy a legjobb négy közé jusson. Ezt teljesítettük. Abban reménykedem, és úgy gondolom, hogy most fog átszakadni a gát, mert ez a mai férfimunka volt!” - nyilatkozta az nso.hu-nak a meccset követően Horváth János szövetségi edző.

Ifjúsági vízilabda-világbajnokság (Szombathely)

Az elődöntőbe jutásért

Magyarország - Montenegró 8‒3 (3‒0, 2‒1, 2‒1, 1‒1)

A magyar válogatott: Grieszbacher M., Korom D. (kapusok), Dala D. 3 gól, Baksa B. 2 gól, Schmölcz N.  2 gól, Fekete G. 1 gól, Bóbis B., Ekler B., Szeghalmi Zs., Vékony Á., Fodor O., Csorba T., Szieben L.. Szövetségi edző: Horváth János


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top