Vékonyék bronzérmet szereztek

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. augusztus 20.
 
 
Vékonyék bronzérmet szereztek

Bronzérmes lett a hazai rendezésű ifjúsági vízilabda-világbajnokságon a Vékony Ákost is soraiban tudó magyar válogatott.

Ádáz és kemény csatát vívtak a mieink a döntőbe jutásért a spanyolokkal, a siker azonban, ha hajszálon múlott is, de elmaradt. A Horváth-legényeknek így a bronzért folyó csatával kellett beérniük. Utolsó vébémeccsükön a szerbek ellen ugorhattak medencébe Vékony Ákosék.

Mondhatjuk, hogy a gárdák bekezdtek: Az első játékrészben kilenc gól esett, ráadásul számunkra kedvesebb módon 5-4 állt a negyed végén a magyarok javára. A szerbek azonban nem engedtek, a folytatásban fordítaniuk is sikerült, ám a nagyszünetre mégis 7-7-es döntetlennel mehettek a csapatok, Fekete góljának köszönhetően.

A következő nyolc perc a szerbeké lett, így egyetlen negyeddel a vége előtt nekik állt a zászló – Dala és Bóbis góljaival azonban csak hamar fordult a kocka. 2,5 perccel a vége előtt 12-12 állt az eredményjelzőn, így izgalmakból továbbra sem volt hiány. A mieink utolsó előtti lövése a szerb kapus hátáról vágódott a hálóba, a végén pedig Bóbisnak sikerült betalálni, egy góllal nyertek és bronzérmet szereztek a hazai rendezésű világbajnokságon a fiúk.

„Örülök, de ugyanakkor még egy kicsit csalódott vagyok, hogy csak a bronzérmet sikerült megszereznünk, hiszen magunk között nem teljesen ez volt a cél. A bronzmeccsen mindig az tud nyerni, akinek jobban sikerül talpra állnia az elődöntőben kapott pofon után - ebben sikerült legyőznünk őket!" – nyilatkozta a mérkőzést követően Vékony Ákos a waterpolo.hu-nak.

Fiú Ifjúsági Vízilabda-világbajnokság (Szombathely)
A 3. helyért
Magyarország‒Szerbia 14‒13 (5‒4, 2‒3, 3‒4, 4‒2)
A magyar válogatott: Grieszbacher M., Korom D. (kapusok), Baksa B. 2, Bóbis B. 5, Fekete G. 2, Ekler B., Csorba T., Schmölcz N. 1, Szeghalmi Zs. 2, Dala D. 2,Vékony Á., Fodor O., Szieben L.. Szövetségi edző: Horváth János


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top