Vásárhelyi kézis a serdülő válogatott bő keretében!

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. november 28.
 
 
Vásárhelyi kézis a serdülő válogatott bő keretében!

A Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club játékosa, Berei Krisztina meghívott kapott a serdülő válogatott 40 fős keretébe.

A Magyar Kézilabda Szövetség többlépcsős kiválasztási folyamatát követően Berei Krisztina meghívást kapott a magyar serdülő válogatott 40 fős, bő keretébe. Maga a kiválasztási folyamat még 2017 novemberében kezdődött, előbb megyei, majd regionális szinten. Idén tavasszal pedig a szövetség tovább szűkítette a keretet. Berei Krisztina mind a fizikális, technikai és taktikai, ortopédiai és diagnosztikai teszteken kiválóan teljesített, ennek megfelelően pedig a meghívást is megkapta a bő keretbe.

A játékos több mint 6 éve kezdett kézilabdázni Vásárhelyen. A HLKC színeiben végigjárta az utánpótlás-szamárlétrát. A gyermekbajnokságokat követően immáron a serdülő és az ifjúsági csapat oszlopos tagja. A fiatal tehetséget és szüleit már több éve bombázták ajánlatokkal a konkurens csapatok, Krisztina azonban a HLKC színeiben pallérozódott és innen kapta meg a válogatott behívót. Talán példázva azt, hogy a Vásárhelyen folyó munka hatékony.

Ez pedig nem minden, a játékos ugyanis a klub tájékoztatása szerint a Nemzeti Kézilabda Akadémiára is felvételt nyert - ez szintén az itt folyó komoly szakmai munkát igazolja, ugyanakkor Krisztina a 2019-20-as szezont így már biztosan nem a HLKC színeiben kezdi meg.

Fotó: Beslin Anikó edző és Berei Krisztina (hlkc.hu)


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top