Újra elstartoltak Öt körre hatkor a vásárhelyi futni vágyók

 
Szerző: Varga Lilla, 2018. május 09.
 
 
Újra elstartoltak Öt körre hatkor a vásárhelyi futni vágyók

Két éves az Öt kör hatkor elnevezésű program, amelynek során a népkerti rekortán pályán önmagukkal versenyezhetnek hónapról hónapra saját korábbi idejüket megdöntve a futás kedvelői.

Bár a Facebookon az Öt kör hatkor elnevezésű mozgalomnak több mint 400 tagja van, rendszeresen csak 15-20 futó rója a köröket a népkerti futópályán. A szervezők azzal a szándékkal hozták létre annak idején a közösséget, hogy a sportolók egymást motiválva a magányos testmozgást igazi közösségi élménnyé tegyék.

„Két táv közül lehet választani, három kört kell futni a pályán, vagy pedig ötöt. Ezt mindenki eldöntheti, mielőtt nekilódul, hogy melyiket választja. A három kör mindenképpen teljesíthető, ha másként nem, hát sétálva is. Az öt kört pedig a haladóbbaknak szánjuk” – mondta Kiss Attila, az Öt kör hatkor program egyik szervezője.

A Budapesten évek óta sikeresen működő programot Kandó Tamás, a Vásárhelyi Televízió egykori sportriportere indította útjára a városban, ám nemcsak neki köszönhető, hogy a futás rendkívül népszerű kondicionáló mozgásformának számít ma már Hódmezővásárhelyen is.

„A közösségi oldalakon is egyre többet hallani, látni bizonyos dolgokat az egészséges életmódról. Ez a legegyszerűbb sportolási forma, csak egy jó minőségű cipő kell hozzá, meg tréningruha és végül is el lehet kezdeni akárhol, mert ahogy mondani szokták: a láb mindig kéznél van” – tette hozzá Kiss Attila.

Minden hónap első keddjén gyülekeznek a futók a népkerti futópályán, ahová ezután is várják a csatlakozni vágyókat. A házi pontversenyükben egyébként a legtöbb pontot elérők oklevelet kapnak, így a programon valódi tét nélkül, csupán a mozgás öröméért vehetnek részt a csatlakozni vágyók.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top