Újabb gól nélküli iksz az NB III-ban

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. augusztus 26.
 
 
Újabb gól nélküli iksz az NB III-ban

A Paksi FC II. vendégeként lépett pályára vasárnap a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as felnőtt csapata. Egy küzdős és sok helyzetet kialakító HFC lépett pályára, gólt azonban sem ők, sem az atomvárosaik nem tudtak szerezni.

A Hódmezővásárhelyi FC Paks II. elleni mérkőzést követően is legalább olyan hosszú gólösszefoglalót vághatunk össze, mint az előző héten, amikor a Dabassal játszott 0-0-s döntetlent a Vásárhely. Gólok ugyanis az atomvárosban sem borzolták a kedélyeket, ugyanakkor a vásárhelyiek tetszetős játékkal rukkoltak elő. A helyzetek kialakítása nem okozott gondot, a gólszerzés viszont már nem ment ilyen könnyen.

Az égiek nem voltak a csapatokkal, a szeles, csapadékos, meglehetősen hűvös időjárással is meg kellett küzdeniük a feleknek.

Az első komolyabb lehetőségre a játékrész derekáig kellett várni. Labdát szerzett a HFC, majd Geiger Norbert tört kapura, lövés helyett azonban passzra vállalkozott, ez viszont nem volt tökéletes, Kovács Zsolt nem érhette el a labdát, centikkel, de lemaradt.

Később Jankelic Iván szerezhetett volna gólt, a kapura törése sikeres volt, de a lövés pillanatában visszaértek a védők, tisztázni tudtak és kaput eltaláló lövés, esetleg gól helyet egy szöglet kerülhetett a jegyzőkönyvbe, amelyből komolyabb veszély nem is alakult ki.

Az első felvonásban még egy keresztpassz után szisszenhettek fel a vendégdrukkerek, az elképzelés nem volt rossz, a labdáról viszont mindenki lemaradt.

A fordulásnál Koncz Adrián érkezett csereként, aki a beállítása után nem sokkal, egy ütemtévesztett becsúszás után sárga lapot kapott – ez igazán a 86. percben vált fontos tényezővé, amikor a csúszós talajon egy újabb pontatlan becsúszást követően a második sárga lapot is sikerült előcsalogatni Sipos Katalin sporttárs zsebéből.

A két történés között azonban szerencsére a hazaiakat veszélyeztető események is történtek. Egy kontrát követően Vass András passzolt Geigernek, aki néhány méterre a kaputól lövésre szánta magát, talán egy nagyon kicsivel később, mint kellett volna, a védők ez alkalommal is tisztázni tudtak.

Majd Jankelic került újból helyzetbe, jobb külsővel lőtt a hosszúra, már-már úgy tűnt, hogy gól születik, a labda azonban, ha centikkel is, de a kapufa rossz oldalán hagyta el az alapvonalat. Valamint Hraboszki Zoltán is lövéssel próbálkozott, talán a meccslabda volt az övé, két védőt is sikerült elfektetni, lövését azonban Rácz Gergő bravúrral tudta hárítani.

Eközben a túloldalon Krnács Richárdnak egy alkalommal volt komolyabb védeni valója. A Vásárhely tehát uralta a játékot és komoly helyzetekig jutott, ezek kihasználásával azonban meggyűlt a baja a kék-sárgáknak.

NB III Közép csoport, 4. forduló

Paksi FC II. – Hódmezővásárhelyi FC 0-0 (0-0)

PFC II.: Rácz, Berdó, Báló, Kelemen, Györgye, Bognár, Kovács, Kiliti, Horváth P., Nagy, Pál
Cserék: Pámer, Fejős, Horváth B., Süvöltös, Kovács
Vezetőedző: Tököli Attila

HFC: Krnács, Geiger, Huszár, Jankelic, Szabó Cs., Szabó M., Hrabovszki, Mezei, Vass, Katona, Kovács
Cserék: Kandó, Tóth, Kecskeméti, Koncz, Darida, Gyüre, Bartyik N.
Vezetőedző: Szűcs Róbert

Sárga lap: Kovács illetve Szabó Cs., Szabó M., Katona
Piros lap: Koncz

Szűcs Róbert: „Az időjárás katasztrofális volt, az elemekkel is küzdenie kellett a csapatoknak. Két fiatal és lelkes alakulat találkozott. Csapat szinten a mi védekezésünk ismét jó volt, de nagyon sok helyzetünk kimaradt. Masszívak vagyunk, odakerülünk, helyzeteink vannak, ezeket kellene értékesíteni, ezen a téren még vannak hiányosságaink. Elkeseredve nem vagyunk, pontot szereztünk. Kovács Zsoltba viszont komolyan beleszálltak, úgy tűnik, hogy vele néhány hétig nem számolhatunk.”

További eredmények a 4. fordulóból:

Kecskeméti TE - Szentlőrinc SE 0-1
Taksony SE - Dunaújváros 0-1
Rákosmente KSK - Szeged-Grosics Akadémia 0-1
Szekszárdi UFC - Iváncsa KSE 1-0
PMFC - SZEOL SC 0-0
FC Dabas -Kozármisleny 0-1
Makó FC - Budapest Honvéd-MFA II. 1-2ű


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top