Újabb bajnokaspiránssal játszik a HFC II.

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. május 10.
 
 
Újabb bajnokaspiránssal játszik a HFC II.

Az Algyő érkezik szombaton a városi stadionba, a megyei élvonal listavezetőjével mérkőzik a HFC II.

Jól ment a tavasz a Hódmezővásárhelyi FC II. számára, ha bajnokaspiráns gárdával kellett farkasszemet nézni. A Vinnai-Bacsa tanítványok Darida Ádám góljával még márciusban fülön csípték az Ásotthalmot – időközben pedig pontokban is beérték a homokhátiakat. Április közepén pedig a Csongrád jött a pontokért Vásárhelyre, de azok nélkül kellett haza utazniuk.

A vásárhelyi fiatalok most egy újabb élmenővel, az Algyővel mérhetik össze tudásukat. A mezőny legfiatalabb átlag életkorral bíró csapatának nem volt könnyű a felkészülési hete, pont ezen tényből fakadóan. A csapat jó néhány játékosa hétfőn magyar nyelv és irodalom érettségivel indított, majd a rákövetkező napokban is fontos próbatétel várt a srácokra az iskolapadokban.

„A felkészülés sajnos nem volt olyan jó, mint a múlt heti, mivel a csapat fele érettségizett, és inkább arra használtuk fel az energiát. Ettől függetlenül bennünk van a motiváció és szeretnénk győzni, mivel oda szeretnénk jutni a dobogóra” – fogalmazott Jankelic Iván.

Érdemes a tavaszi statisztikákat is böngészni. Mindkét gárda 10 meccsen van túl és Algyőn és a HFC-nél is 8 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a mérleg. A két legjobb produkciót ez a tavaszi szezont figyelembe véve.

„A tavaszi szezonnal eddig nagyon meg vagyok elégedve, sokat erősödtünk a téli alapozás alatt. Az utóbbi 3-4 meccsen picit leestünk formailag, de a Szentes ellen megmutattuk, hogy tudunk dominálni a pályán, és remélem, hogy így fogunk játszani a szezon végéig” – teszi hozzá Jankelic.

A gólok mellett se menjünk el szó nélkül. 10 meccsen 23 gólt vágott az Algyő, miközben 24-szer találtak be a vásárhelyi tüzérek. A kapott gólok terén pedig hétnél tart tavasszal a Tisza-parti együttes, az ellenfelek pedig pont ennyiszer köszöntek be az említett 10 meccsen a Vásárhely II-nek is.

„Az Algyő elleni meccs elég nehéz lesz szerintem, mivel kevesebbet tudtunk készülni rá, de 90 percig tart egy meccs és bármi történhet” – zárta gondolatait Jankelic Iván.

Nagy kérdés hát, hogy mi lesz a vége a HFC II – Algyő SK csörtének. Egy biztos, május 12-én, 17 órától a csapatok elkezdik megválaszolni ezt a kérdést.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top