Szenzációs vásárhelyi eredmények a Serdülő Vívó Magyar Bajnokságon!

 
Szerző: Varga Lilla, 2018. május 07.
 
 
Szenzációs vásárhelyi eredmények a Serdülő Vívó Magyar Bajnokságon!

A magyar vívás utánpótlásának fellegvárában a Budapesti Törekvés Sport Egyesületben rendezték meg a serdülő korosztály legnagyobb versenyét az Országos Bajnokságot. Az egyesületi pontot adó korosztályos versenyrendszerben, egy szezonban öt országos verseny van és a sorozatot az országos bajnokság, azaz a Magyar Bajnokság zárja.

Wolf Eszter, aki tavaly már a gyermek korosztály bajnoka volt, most újonc korosztályú versenyzőként, a nála még idősebb serdülők között az idei országos versenyekről 3x1 hellyel, 2x2. hellyel tért haza. Most a hétvégi bajnokságon hibátlan vívással megszerezte a Serdülők Magyar Bajnoki címét is.

 

Korosztálya magyar ranglistáját 1940 ponttal magasan vezeti.  Mögötte a 2. helyezett Törekvéses Kalocsai Luca 1330 ponttal követi őt. Ezzel maximálisan bebiztosította utánpótlás válogatott versenyző voltát.

 

Eszti hatalmas eredménye mellé, kiváló teljesítménnyel csatlakozott az egyesület másik tehetséges versenyzője Papp Jázmin, aki, bár még három évvel fiatalabb, mégis hatalmas küzdeni tudásával döntőbe került és 6. helyezett lett. Jázmin a saját korosztályában jelenleg (bambi) ranglista 2-es.

 

Vasárnap a csapat küzdelmekkel folytatódott a bajnokság, ahol az egyéni eredmények alapján (Wolf Eszter 1 hely, Papp Jázmin 6. hely, Molnár Réka 27. h.) a lányok 3. helyre lettek sorolva. Az elért eredmények úgy alakították a sorsolást, hogy vasárnap „Fradis napunk” volt. Először az FTC-2-es csapatát vertük 45:36-ra, majd később az FTC-1-es csapatával szemben is győzelmet arattunk 45:33-ra. Szenzációsan vívtak a lányok, hiszen az FTC-1ben már rutinos nagy nevekkel szemben egy fiatalabbnak mondható, de tehetséges vásárhelyi csapat vívott. A fináléban kikaptunk a Bp.Törekvés csapatától 45:30-ra. A vásárhelyi lányok csapata megérdemelten lett 2. helyezett.

 

Gratulálunk! Szép volt lányok!

 

Egyéni eredmények:

 

 2018 évi Serdülő Magyar Bajnok

Wolf Eszter Csomorkány SE. Hódmezővásárhely

 

  1. h. Fenyvesi Viktória Bp.Törekvés SE.
  2. h. Frommer Éva Bp. UTE.
  3. h. Kalocsai Luca Bp.Törekvés SE.
  4. h. Demeter Diána Bp.Törekvés SE.
  5. h. Papp Jázmin Csomorkány SE. Hódmezővásárhely

 

 

  1. h. Molnár Réka Csomorkány SE. Hódmezővásárhely

 

Csapat eredmények:

    1 h. Bp.Törekvés-1.

 

  1. h. Csomorkány SE. Hódmezővásárhely

A Csapat tagjai: Wolf Eszter, Papp Jázmin, Molnár Réka

 edző: Magyary Ágnes

 

  1. FTC-1.
  2. UTE.
  3. Bp.Törekvés-2.
  4. BHSE.
  5. FTC-2.

Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top