Szekszárdon folytatja a HFC

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. november 15.
 
 
Szekszárdon folytatja a HFC

A hétvégén, a megszokottól eltérően ez alkalommal szombaton, a Szekszárd vendégeként lép pályára a HFC.

A vásárhelyiek november 4-én megszerezték első győzelmüket, ráadásul pont a megyei rivális Makó ellen. Az akkori formát azonban nem sikerült száz százalékban átmenteni a legutóbbi, PMFC elleni mérkőzésre. A Vásárhely nagyot küzdött ugyan, de végül pont nélkül maradt. Most a Szekszárd vendégeként próbálhatnak javítani a kék-sárgák.

A találkozó természetesen nem ígérkezik könnyűnek, ugyanakkor fontos tény, hogy a Szekszárd sincs igazán ütős formában. Szeptember 30 óta nem nyertek mérkőzést, akkor egyébként pont a Pécs csapatát verték 1-0-ra. Azóta egyetlen pont landolt a szekszárdi zsebben, pont a legutóbbi fordulóban a Kecskemét ellen.

Két nehéz helyzetben lévő, a kiesés ellen küzdő csapat csörtéjére számíthatunk szombaton.

A Vásárhely helyzete több okból sem lesz könnyű. Egyrészt utazni kell, másrészt egyelőre erősen kérdéses, hogy kik utaznak. A sérüléshullám továbbra sem akar nyugvópontra térni, rengeteg a sérült. Krnács Richárd játéka továbbra is kérdéses, a kapus sérülése ugyan gyógyul, de nem 100%, hogy a hétvégén ő véd. A múlt heti keretből pedig további hiányzások nehezítik a helyzetet. Szabó Márk, Hrabovszki Zoltán és Komáromi András is megsérült. A széleken így kifejezetten nehéz a helyzet, de belső védő poszton sem fenékig tejfel az élet, pláne, hogy Huszár Gergő továbbra is sérült és esélyes, hogy Darida Ádám sem tudja még vállalni a játékot. A megoldás a fiatalok bevetése lehet, jelenleg legalábbis úgy tűnik, hogy a vezetőedzőnek a megyeegyes csapat tagjai közül, esetleg az U19-es, U17-es csapatokból kell válogatnia. A cél ugyanis mindenképpen a pontszerzés.

„Úgy kell felmennünk a pályára, hogy ez az utolsó utáni lehetőség, amit megragadhatunk. Remélem, hogy akartban nem lesz gond. Játékról azért nem nagyon tudok mit mondani, mert idegenben fogunk játszani, egy nem túl acélos Szekszárdhoz megyünk. Edzőként és maximalistaként azt mondom, hogy meg kell nyernünk, ha így, ha úgy. Be kell húzni ezt a mérkőzést, ezt sulykoltam egész héten a játékosokba. Makón is meg tudtuk csinálni idegenbe, gyakorlatilag hasonló helyzetben, ezért azt gondolom, hogy van esélyünk, de nem tudom, hogy kik fognak pályára lépni. A megyeegyben U17-ben és U19-ben is nézelődtem. Ügyesek a fiataljaink, de nagy a különbség a megyeegy és az NB III között. Nem vernek agyon minket, de mindig az a pici hiányzik” - fogalmazott Szűcs Róbert vezetőedző.

A csapatok szombaton 13 órától mérkőznek meg egymással.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top