Szegeden játszik a HLKC

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. március 09.
 
 
Szegeden játszik a HLKC

A hétvégén Szegeden, a KSZSE ellen folytatódik a bajnokság a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club számára. Küzdelmes csörtére van kilátás, ahol újból komolyan meg kell majd dolgozni a pontokért.

A két csapat őszi mérkőzésén, októberben 29-22-es vásárhelyi siker született. Persze a hétgólos győzelmet nem nevezhetjük könnyed menetnek, komolyan meg kellett küzdenie a HLKC csapatának a pontokért és vélhetően nem lesz ez másként vasárnap sem.

A meccs érdekessége lehet, hogy a Kézilabda Szeged SE-t irányító Gaál Adrienn korábban a HLKC edzője volt, a vezényletével jutottak az NB I/B-be a vásárhelyiek. Ráadásul a szegedieknél nem ő lehet az egyetlen ismerős arc. Kothencz Vivien, Kónya Kinga, Szűcs Dalma és Szabó Patrícia is játszott korábban Vásárhelyen.

Ha a tabellát vizslatjuk, akkor a HLKC van előkelőbb helyen, 15 pont és az ezzel járó 11. hely köthető a csapathoz. A KSZSE pedig 7 ponttal a 13. helyen áll.

A tavaszi mérleg pedig a következő:

HLKC: 2 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség
KSZSE: 1 győzelem, 4 vereség

Ennek ellenére  nem árt vigyázni az Etelka soron, hiszen a Gaál-tanítványok február végén pont a Kispestet marták meg, ellenük szerezték tavaszi egyetlen győzelmüket. Ez is jelzi, hogy a csapat hazai pályán bárkire veszélyes lehet. Ezt vallja Székesi Fanni, a HLKC beállósa is:

„A KSZSE otthonában általában mindenki alaposan megizzad, megdolgozik a 2 pontért. Úgy gondolom a vasárnapi meccsen is szoros és nagy csata várható, de remélem, mi jövünk haza nyertesen. Motiváltaknak kell lennünk, úgy mint az Orosháza ellen. Mindenkinek “oda kell tennie” magát, nagy szükségünk lesz a jó egyéni teljesítményekre és az egységes csapatmunkára” – fogalmazott a hlkc.hu-nak.

Kézilabda Szeged SE – Hódmezővásárhelyi LKC
NBI/B keleti csoport, női felnőtt bajnokság – 19. forduló
2018. március 11., 18.00 – Szeged, Etelka sor spcs.
Játékvezetők: Sándor György, Szabó Balázs
Versenybírók: Fekete Szabolcs József, Miklós Melinda


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top