Risztov Éva az úszó Olimpiai Bajnokok Testületének elnöke

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. április 04.
 
 
Risztov Éva az úszó Olimpiai Bajnokok Testületének elnöke

Megalakult a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) Olimpiai Bajnokok Testülete (OBT), amelynek Risztov Éva lett az elnöke.

Az elmúlt hétvégén Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke Debrecenben jelentette be a testület megalakulást. Wladár elismerően nyilatkozott a bajnokokról, hiszen a szakág olimpiai aranyosai az első szóra jelezték részvételi szándékukat. A sportvezető hozzátette, hogy az Olimpiai Bajnokok Testületének megalakulásával egy régi álom vált valóra, hiszen jó ideje tervezik, hogy az ötkarikás játékokon sikereket elérő bajnokokat még inkább bevonják a magyar úszóéletbe, hiszen ezen téren ők számítanak a legautentikusabb személyeknek.

Az OBT a tervek szerint egy véleményező testület lesz, amely részt vehet a MÚSZ döntéshozatalába és emellett önálló kezdeményezésekre is számítanak a testület tagjaitól.

Az elnök választáson nyílt szavazással, egyhangúlag Risztov Évát, London olimpiai bajnokát választották a testület élére. Az alapító tagok között pedig Czene Attila, Darnyi Tamás, Gyurta Dániel, Kovács Ágnes, Risztov Éva, Rózsa Norbert, Szabó József, Székely Éva és Wladár Sándor nevével találkozhatunk.

“Az olimpiai bajnokok tudják igazán, mi vezet a sikerhez, mi a szenvedés, hogy a könny, a harcos napok, a nehéz élet hozza meg azt az eredményt, ami aztán a dobogó tetején állva aranyba öntve ölt testet. Az olimpiai érem ott van mindig a szívünk mellett” – mondta Wladár Sándor, aki 1980-ban Moszkvában szerzett olimpiai aranyat.

Egerszegi Krisztina és Hosszú Katinka is üdvözölte a testület megalakulását, ugyanakkor ’Egér’ elfoglaltságai miatt nem volt jelen Debrecenben, Hosszú Katinka pedig még nem döntött arról, hogy igent mond-e a testületi tagságra.

Fotó: MTI


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top