Pontokért megy vendégségbe a HLKC

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. október 25.
 
 
Pontokért megy vendégségbe a HLKC

Szombaton a PC Trade Szeged KKSE U22-es csapata ellen lép pályára az NB II-es bajnokságban a HLKC.

Újabb szomszédvári csatára készülnek a vásárhelyi kézilabdás lányok. Dankó Ervin tanítványai ez alkalommal a Kiskundorozsma U22-es együttesével nézhetnek farkasszemet. Ha a papírformát nézzük, akkor a találkozó esélyese inkább a HLKC. A lányok azonban nem ezzel a hozzáállással lépnek pályára, annak ellenére, hogy a pontszerzés a cél. Dankó Ervinnel beszélgettünk.

Dankó Ervin: „Én változatlanul ragaszkodom ahhoz, amit a lányoknak mindig próbálok átadni: nekünk nem szabad lebecsülni senkit. Azért az látszik ebben az NB II-es mezőnyben, hogy akár a Bácsalmás egy Szarvas szintű csapatot el tud kapni. Azt gondolom, hogy nem szabad lebecsülni őket, hiszen elég nagy kerettel rendelkezik a kis Dorozsma, sok játékosuk van, tudják őket forgatni, tudnak meglepetést okozni, úgy összerakni a csapatot, amire nem számítunk. Ugyanazzal a normál teherrel megyünk, nem tartjuk magunkat esélyesnek, csak szeretnénk nyerni.”

Oldalvonal.hu: Hogy áll a csapat a sérültekkel? Nagy Emese az előző meccsen is játszott, Klemm Kata viszont még nem, illetve van-e esetleg újabb sérült?

Dankó Ervin: „Szerencsére új sérült nincs. Ők pedig azt hiszem mind a ketten, de különösen az Eme, ahogy én számoltam a rangadókra, amik következnek, addigra 100 százalékosnak kellene lennie. Azt hiszem már az elmúlt meccsen is olyan 60-70%-on mozgott, remélem, hogy hétvégén még jobb állapotban lesz. Nyilván egy picit féltem magamban. Katára visszatérve, szerintem ő is hadra fogható lesz a hétvégén. Az edzéseken már azért a játékunkban is jelen van, kézilabdázik. Persze kíméljük a sérülését, de szeretném, hogy ő is pályára lépjen a hétvégén.”

Oldalvonal.hu: A szezon értékelés talán még korai, de az eddigi meccsek után van egy érdekes statisztikai adat. A HLKC kapta a legkevesebb gólt.

Dankó Ervin: „Mind a támadójáték, mind pedig a kapott gólok tekintetében azt gondolom jól állunk. Nyilvánvaló az, hogy mi a taktikánk gyakorlatilag tényleg a stabil, zárt védekezésből lerohanások. Ez egyelőre mind a két oldalon jól fizet, ezért kapunk kevés gólt, hiszen arra nagyon nagy hangsúlyt fektetünk, hogy a hatos fal, a kapusainkkal a háttérben, azért mindig biztosítsa azt, hogy nyerni tudjunk. Aztán nyilván könnyebb támadni is, ha az ember nem kap gólt. Ez szerintem sok mindent dicsér. Dicséri a védekezésünket és a kapusainkat.”

A HLKC október 27-én 16 órától a PC Trade Szeged KKSE U22-es csapatával mérkőzik.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top