Őrült csatában maradt alul a HLKC

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. december 10.
 
 
Őrült csatában maradt alul a HLKC

A hétvégén a Békéscsaba U21-es csapata ellen játszotta utolsó őszi mérkőzését a Hódmezővásárhelyi LKC. A lányok hét gólos hátrányból álltak fel, végül azonban mégis egyetlen góllal, de alulmaradtak a Békés megyeikkel szemben.

Meglehetősen rosszul kezdte a találkozót a HLKC. 5 percnyi játék után három góllal vezetett a Békéscsaba, ráadásul újabb 5 perc után már 3-10 állt az eredményjelzőn. A védekezés a megszokotthoz képest meglehetősen gyenge lábakon állt, ám egy időkérést követően ezt úgy tűnt sikerül tisztázni, kellően összeszedték magukat ezen a téren a lányok. Jól példázza ezt az is, hogy a maradék 20 percben mindösszesen ötször tudott betalálni a Békéscsaba.

Ezzel együtt pedig a támadás is feljavult. 6 perccel a vége előtt sikerült egyenlíteni, a 25. percben pedig Becsei Mária góljával már a hazaiaknál volt a vezetés – ezt a játékrész végére sikerült is megőrizni, sőt háromgólosra hizlalni.

Úgy tűnt komoly erőket mozgósítottak a lányok, a lelátón pedig abban lehetett bízni, hogy az energia a fordulás után is kitart. Eleinte úgy tűnt ezzel nem lesz probléma. Három-négy gólos előnyét őrizte a csapat. Az utolsó 15 percre viszont mintha valami megtört volna. A játék nem volt pontos, a támadások pedig egyre inkább gólok nélkül zárultak. Ezen a téren túlzás volna azt állítani, hogy a Békéscsaba brillírozott volna, ám egy kicsivel jobbak voltak és olvadsz a néhány gólos vásárhelyi előny. 5 perccel a vége előtt a vezetést is sikerült átvenniük Szabó Károly lányainak.

Küzdött és igyekezett a HLKC, azonban a Csaba őrizte az előnyt, ráadásul az idő is fogyott, így még inkább kapkodóvá vált a játék. Az utolsó előtti percben egyetlen gólos hátránya ledolgozására tett kísérletet a hazai csapat, a vendég kapu felé iramodtak volna, de a játékvezetők felülbírálták az ítéletüket, mégis a csabaiak jöhettek egy szabaddobással, az értékes másodpercek pedig csak fogytak és fogytak.

Fél perccel a lefújás előtt Nagy Emese kapott piros lapot és hetessel jöhettek a vendégek. Áncsán Fanni viszont hatalmasat védett, amivel a döntetlen iránti remény még életben maradt. Az előre dobott labda azonban nem volt pontos, Horváth Dorina nem tudta megkaparintani, az idő pedig elfogyott… Elvesztette veretlenségét hazai pályán a HLKC és a vendégeké lett a két pont.

Női kézilabda NB II Dél-keleti csoport, 11. forduló

Hódmezővásárhelyi LKC – Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE U21 27-28 (18-15)

HLKC: Ádász, Áncsán, Kovács, Kandó (1), Blaskovics (2), Szabó (2), Lukács, Klemm (2), Nagy (9), Török (3), Bálint, Becsei (6), Székesi, Balogh, Horváth (2), Ötvös

Békéscsaba U21: Csizmadia, Márk, Ekker (10), Török Cs. (6), Kukely, Török F. (2), Tokai, Zsibrita, Predescu (1), Vámos, Hős (5), Dombi (4)

HLKC-Békéscsaba ENKSE U21


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top