Országos csúcs, ezüstérem: parádéztak a vásárhelyi úszók!

 
Szerző: Nagy Benjámin, 2018. november 08.
 
 
Országos csúcs, ezüstérem: parádéztak a vásárhelyi úszók!

Felejthetetlen délután a százhalombattai országos bajnokságról.

Fantasztikusra sikerült a százhalombattai rövidpályás országos bajnokság második délutánja!

Erről főleg a Jövő Bajnokai programban díjat kapó tehetség, Ugrai Panna (Hód Úszó SE), valamint a NICS-HSÚVC-s Szabó Orsolya Adél, Dohányos Annamária, Batta Orsolya, Szőke Zita négyes gondoskodott. Előbbi hatalmas egyéni csúcsot úszva 200 méter vegyesen a 6.helyen ért célba, ám ami még zseniálisabb, az az elért időeredménye: a 2:13,68 új korosztályos országos csúcsot, valamint az európai ranglistán a 17 évnél fiatalabbaknál a legjobb időt jelenti! A 15 és fél évnyi átlagéletkorú (!) staféta a 4×50 méteres vegyesváltóban a délelőtti időhöz képest másfél másodpercet javított, így 1:54,32-vel a toronymagasan kiemelkedő győriek mögött a második helyen zárt, így ezüstérmet szerzett.

A NICS-HSÚVC-s 4×50-es mix gyorsváltó az 5.helyen zárt (Szilágyi Csaba, Matejdesz Máté, Batta Orsolya, Szőke Zita), a 4×50-es férfi vegyesváltó (Süli Ákos, Szilágyi Csaba, Pertich Zsombor, Matejdesz Máté) és a 4×200-as női gyorsváltó (Batta Orsolya, Zaka Maja, Forján Anna, Kerecsen Gerle) egyaránt 7. lett – a váltótagok egyéni csúcsairól nem is beszélve.

Batta Orsolya 28,39-cel az 50 méteres pillangó B-döntőjében a 6., míg Zaka Maja hatalmas egyéni rekorddal, 2:20,56-tal a 200 méteres vegyes B-döntőjében a 7. pozícióban végzett.

Teljes eredmények a linkre kattintva érhetőek el.

 

Forrás: hsuvc.com, nyitókép: Hód Úszó SE


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top