Nem csent pontot a Kosársuli

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. március 23.
 
 
Nem csent pontot a Kosársuli

Másfél negyeden keresztül tartotta magát a Nyíregyháza Blue Sharks csarnokában a Vásárhelyi Kosársuli. A kék-sárgák viszont nem tudtak mit kezdeni a dobogóért küzdő hazaiakkal. Az Utasi Gábor távozását követően Czuprák László által irányított vásárhelyieknél csak Szabó Péter tudta felvenni pontszerzésben a versenyt a riválisokkal.

Jól kezdte a találkozót a Kosársuli, Miletic kettese után már 0-4 állt az eredményjelzőn. A 6. percig nem változott sok minden, a vendégeknél volt soványka előny. Czuráék a negyed végére tudták összekapni magukat, sőt a kisszünetre egyenlítettek, 18-18.

A második játékrész feléig fej-fej mellett haladtak az alakulatok. Ekkor megrázta magát a Czura, Sitku, Oláh és Fazekas alkotta kvartett, amelynek ekkor 9 pontos nyírségi vezetés lett a vége. Stojanovicék nem álltak meg ennyinél, és végül 11 egységgel rázták le a hiába küzdő Vas Péteréket a félidőre.

A fordulás után is harapósak maradtak a kék cápák, 46-32-re húztak el. A Nyíregyházánál Sitku, Stojanovic és Bus vitte a prímet, míg riválisaiknál Szabó volt a legeredményesebb. A hódmezővásárhelyi irányítónak viszont nem igen akadtak társai, így a Blue Sharks magabiztos távolságban maradt. Kapaszkodót keresett a Csongrád megyei csapat, Szabó mellett Bálintnak sikerült fogást találni ellenfelükön, de csak átmenetileg, Fazekas triplája után 16 pontos vezetéssel várta az utolsó 10 percet az otthon játszó gárda.

Busék nem akarták a véletlenre bízni a dolgot, ezért a zárónegyed elején rákapcsoltak, és pár perc kosarazás után már 24-re duzzasztották a differenciát. Az utolsó dudaszóig már csak az volt a kérdés, hogy mekkora arányban győznek a nyíregyháziak. A Hódmezővásárhely a végéig még tudott kozmetikázni a hátrányán, de ez csak arra volt elég, hogy 20-ra jöjjenek fel, a végeredmény 82-62lett.

Nyíregyháza Blue Sharks - Vásárhelyi Kosársuli 82-62 (18-18, 22-11, 22-17, 20-16)
NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Balogh Gyula, Józsa A. Junior, Nepp László.
Nyíregyháza, Continental Arena, 100 néző.
Nyíregyháza: Fazekas 12/6, Mokánszki -, Bus 10, Nagy 7, Stojanovic 20/9.
Csere: Sitku 13/3, Czinger 6, Czura 8, Oláh 3/3, Vida -, Szondi -, Demeter 3/3.
Edző: Siska János
Kosársuli: SZABÓ 24/6, Bálint 4, Béres 3/3, Vas 11, Miletic 8.
Csere: Molnár 4, Pavlovic 2, Horvát 2, Varga 4.
Edző: Czuprák László

Czuprák László: ”Az első 10 perc jó játéka után nagyon leromlott a dobószázalékunk. Sajnos ilyen teljesítménnyel nem lehet mérkőzést nyerni.”


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top