Napfény, futás, gyöngyöző homlokok: megmozdult Vásárhely

 
Szerző: Nagy Benjámin, 2018. április 29.
 
 
Napfény, futás, gyöngyöző homlokok: megmozdult Vásárhely

Mintegy hatszázan vették birtokba a belváros szívét. Idén is nagyszabású, nívós versenyt rendeztek. 

 

2018-ban immár negyedik alkalommal rendezték meg Hódmezővásárhely szívében a Hód-Futófesztivált. Az egyre népszerűbb eseményre - amely a Hód-Mentor SE kooprodukciós munkájának köszönhetően létesülhet - idén mintegy hatszázan érkeztek, kicsiktől-nagyokig minden korosztály megmérettette magát.

 

„Igyekeztünk megtartani az eddig bevált futószámokat, így a legkisebbek számára, 5 éves korig 500, 10 éves korig 1000 méteres távokat írtunk ki, emellett a kocogók, hobbifutók 3,5 kilométeren versenghettek. A komolyabb célokra törők 7 és 14 kilométeren, valamint félmaratonon indulhattak”  – nyilatkozta az Oldalvonalnak Petrócki Ádám, a Hód-Futófesztivál főszervezője.

 

Elmondta: az idei viadalra az útvonal és a lebonyolítás csiszolása volt a cél – ezt jól láthatóan sikerült megvalósítani. S hogy miben rejlik a rendezvény sikere? „Egyre népszerűbb a futás mint szabadidősport, ráadásul ez az egyetlen hasonló rendezvény a városban. Szerencsére nemcsak Vásárhelyről, hanem egész Csongrád megyéből érkeztek futók” – fogalmazott a főszervező, aki elárulta: már vannak terveik a jövő évi, ötödik Futófesztiválra is.

 

Dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere szerint két fontos oka, hozománya van az ilyesfajta eseményeknek: egyrészt a közösségépítés, hisz szép időben lehettek együtt a kilátogató vásárhelyiek, másrészt az egészség, hisz a futás az egyik legegészségesebb sport. A családja tagjai is rajthoz álltak. "Bátorítani kell a vásárhelyi sportegyesületeket, hogy minél többet rendezzenek, számukra minden lehetőséget igyekszünk megadni. Tervünk lehet akár egy sportjátszótér megalkotása, vagy a bmx-esek segítése. Mindezt meg lehet oldani közösségi adakozásból, hisz a sport, egyben a tömegsport, ami talán a legfontosabb "eszköz", összehozza az embereket" - mondta. 

 

„Örülök, hogy a városban van egy ilyen minőségű lehetőség az amatőr futóknak, és nem kell messzire utaznunk. Profi a rendezés, a frissítőpontoktól elkezdve minden körülményt tekintve. Számomra a futás meditatív dolog, megfordulnak bennem pozitív és negatív gondolatok egyaránt, már csak azért is, mert nagyon meleg van, ami veszélyes. Ez edzésnek is tekinthető most számunkra, hisz készülünk egy tusnádfürdői megmérettetésre, amely bő egy hónap múlva lesz” – latolgatta az esélyeket a rajt előtt a félmaratonon induló Kis-Jakab Edina.

 

„Hazai pályán, azokon a részeken, helyeken futni, amelyeken amúgy is szoktam, mindig különleges. A versenykörülmények adottak, kicsit meleg van, emiatt izgulok, de reméljük, jól fog sikerülni” – tette hozzá a szintén „félmaratonozó” Nagy Viktória.

 

A versenyszámok első három helyezettjei díjazásban részesültek, a hosszabb távokat teljesítők emlékérmet kaptak a futásról.

IV. Hód-Futófesztivál


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top