Munkába állt a HLKC!

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. augusztus 01.
 
 
Munkába állt a HLKC!

Augusztus elsején megkezdte a felkészülést az NB II-es bajnokságra a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club. A lányok Dankó Ervin edző vezényletével rugaszkodtak neki az első napnak, amely a városi stadionban indult.

A tervek szerint szeptember közepén rajtol a női kézilabda NB II Dél-keleti csoportja, amelyben a HLKC is érdekelt. A lányok most, augusztus elején kezdték meg az edzésmunkát, így 7 hetük lesz arra, hogy formába rázódjanak. A kispadon új tréner, Dankó Ervin vezényli a csapatot, aki saját megfogalmazása szerint is visszatért Hódmezővásárhelyre.

„Nem azt érzem, hogy új csapattal vagyok, már pedig új csapatom van, hiszen a játékosokat még nem nagyon ismerem. Mégis visszatérésnek élem ezt meg. Vásárhelyhez annyiból mindenképpen kötődtem az elmúlt időszakban is, hogy rengeteget jártam itt át kocsival és mindig valami hiányérzet fogott el, most viszont visszatértem” – mondta el a vezetőedző.

A tréner az elmúlt szezonban Törökszentmiklóson dolgozott, előtte pedig az FKSE Algyővel ért el komoly sikereket, ezek során az NB I/B-s férfi bajnokságban edzősködött, most azonban ismét a lányok következnek.

„Ez nekem is új szituáció, hiszen újra lányokkal dolgozom. Ma az első edzésen azt a fajta metódust próbáltam nekik elmondani, hogy a fiúknál ez a munka, hogyan működött jól és, hogy ebből szeretnék nagyon sok mindent átmenteni ide. Nyilván tiszteletben tartva azt, hogy ők lányok. Azonban olyan dolgokat, mint a hozzáállás, az edzésekkel szembeni elkötelezettség, igyekeztem átadni nekik.”

A HLKC talán nem is titkolt vágya, hogy mielőbb visszatérjen a gárda az NB I/B Keleti csoportjába. A vezetőedző szerint azonban ezzel semmiképpen nem szeretnének plusz terheket tenni a játékosok vállára.

„Elmondtam a lányoknak, hogy egyszer beszélünk az elvárásokról, ez pedig ma volt. Abszolút nem fogjuk üldözni az eredmény. Nem fogjuk kitűzni a feljutást, de nyilván mindenki tudja, hogy valahol ezt szeretnénk. Viszont azt is tudom, hogy amikor egy csapat bajnokságot akar nyerni az rossz ómen lehet. Ha rád rakják a terhet, hogy neked kell nyerni, te vagy az esélyes, akkor általában nem így sül el, nem az a csapat nyeri a bajnokságot. Nem mi vagyunk az esélyesek, azt már látom. Úgy gondolom, hogy a másik kieső, a szegedi csapat erős lesz – szerintem nem is fogytak meg annyira, mint a Vásárhely, nem alakultak át annyira, mint ez a csapat. Komoly esélyesei lesznek a bajnokságnak. Azt gondolom, hogy a Szarvas, amely csapat két éve bajnok volt és az elmúlt szezonban is a bajnoki címért játszott és gyakorlatilag gólkülönbséggel nyert az Algyő, szerintem ők is esélyesek. Remélem, mi leszünk a harmadik ilyen csapat.”

A hét hetes felkészülés nem ígérkezik sétagaloppnak, edzőmeccsek és olyan edzésmunka vár a játékosokra, amely kis túlzással NB I-es szintén is megsüvegelendőnek számítana.

„Ez a mostani három nap inkább egy kis szoktatás, visszatérés a kézilabdába, most ez a főszempont. Viszont a következő héten már három edzésünk lesz naponta, ez nagyon megterhelő lehet a lányok számára. Nyilván látjuk a méretet, látjuk a magassági arányt. Nem leszünk magasak, ezt már most kijelenthetjük. Nem ebben kell a legjobbnak lennünk, hanem a munkában, a leadott teljesítményben, a futómennyiségben és a dinamikában – erre a keret alkalmas lehet. Úgy látom, gyorsak leszünk, gyorsan támadunk, gyorsan visszazárunk és megpróbáljuk a legnagyobb extrát nyújtani a védekezésben. Régen támadó szellemű edzőnek tartottam magamat, ez szépen lassan átalakult. Most már inkább védekező edzőnek látom saját magam. A főhangsúly a védekezésen lesz, ez lesz a kulcsa a meccseinknek és ehhez kell az erőnlét.”


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top