Motokrossz edzőtábor Hódmezővásárhelyen

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. július 14.
 
 
Motokrossz edzőtábor Hódmezővásárhelyen

Július 12-én motokrossz edzőtábor indult Hódmezővásárhelyen a Center Motorsport Club szervezésében. A négynapos gyakorlásra egészen fiatalok is érkeztek és székelyföldi résztvevők is motorra pattantak.

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendeznek motokrossz edzőtábort Hódmezővásárhelyen, amelynek a Roland Ring ad otthont. A program támogatóinak köszönhetően a résztvevők térítésmentesen vehetnek részt a gyakorláson, amelyen szakképzett edzők nyújtanak tanácsokat a helyes technikákat és a stabilitás további javítását illetően.

„Reggel kilenc órától egyórás kondicionáló edzés zajlott. 10 órától kaptak reggelit a fiatalok és 11 órától indulnak a motoros edzések. Először technikáznak, ez körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe. Itt még együtt van az egész csapat kezdők és haladók. Ez azért is nagyon jó, mert a kezdők látják, hogy mit hogyan csinálnak az ügyesebbek, a haladók. Másrészt itt most tömegben tudnak gyakorolni, hiszen már itt a technikázásnál is elmennek mellettük, aki kezdő ne ijedjen meg attól, hogy vannak gyorsabbak. Ennek is komoly hatása van, hogy együtt tudnak lenni és aztán a későbbiekben külön vannak szedve a kezdők és a haladók, hogy az érdemi munkában ne gátolják egymást” – nyilatkozta Nagyné Czuczi Rita, a Center Motorsport Club elnöke.

A négynapos edzőtáborra sokan jelentkeztek, elsősorban fiúk, a hétvégén ugyanis a motokrossz versenynaptárban a lányok számára hivatalos versenyt rendeznek. A résztvevők életkora megoszlik, egészen fiatal motorosok is kipróbálták magukat és a környékbeli településekről, sőt a határontúlról is érkeztek versenyzők, de Vásárhelyről is akadtak érdeklődők. A motoros gyakorlatok mellett a pihentető, szórakoztató programok sem maradnak el és kiemelt figyelmet fordítanak a speciális étrendre is.

„Nagyon fontos az, hogy itt óriási az igénybe vétel. Nagyon sokan nem is gondolják, hogy ez a sport mennyire fárasztó és mennyire terhelő. Én két gyerekkel csináltam ezt végig 20 éven keresztül. Itt nagyon-nagyon komolyan kell azzal foglalkozni, hogy mikor és mit viszünk a szervezetbe, hiszen egy versenyen meg egy-egy ilyen edzésnapon akár 2-2,5 kiló súlyvesztés is létrejöhet és nagyon fontos a pótlás, hogy hogyan és mikor mivel pótoljuk” – tette hozzá Nagyné Czuczi Rita.

A hétvégén a fiatalok továbbróják a köröket a Roland Ringen. A szervezők pedig meglepetéssel is készülnek a résztvevők számára, Gáspár Laci énekes is a tábor vendége lesz.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top