Második helyen végzett a HVSC ifi csapata

 
Szerző: Rókus Ákos, 2018. június 01.
 
 
Második helyen végzett a HVSC ifi csapata

Lezárultak a fiú vízilabda utánpótlás bajnokságok, a HVSC ificsapata a 14 csapatos bajnokság második helyén végzett.  

 

A korosztályos fiú csapatok a hétvégén Székesfehérváron zárták a bajnokságot. A legidősebbek azzal a tudattal utaztak a koronázó városba, hogy ha pontot szereznek, az előkelő második helyen végeznek az A2 csoportban.

 

Fehérvár VSE – HVSC (ifjúsági) 5-8

 

A vásárhelyi játékosok ennek tudatában nagyon fegyelmezetten játszottak, igaz a támadójáték döcögött néha, de mivel az FVSE nem tudott mit kezdeni a jó zónavédekezéssel, illetve a kapuban remekül teljesítő Molnár Ákossal, a vásárhelyiek végig tudták kontrollálni a mérkőzést, és szép lassan elhúztak a fehérváriaktól, akiket lelkes, de gyakran nem túl sportszerű közönség biztatott. A záró felvonás elején 3-8 állt már az eredményjelzőn, itt már eldőlt a mérkőzés lényegi része, ennek megfelelően a szezonzárón mindenkinek tudott játéklehetőséget biztosítani Szabó Tamás edző.

 

Nagyon büszke vagyok a fiúkra a teljes szezont tekintve, hiszen ismerve a mezőnyt, év elején az 1-6. helyig vártam a csapatot, ehhez képest sikerült túlteljesíteni az idény eleji elvárásaimat. Azt gondolom, bár nagyon hosszú volt a szezon, mégis a sorsfordító mérkőzés a novemberi pécsi győzelmünk volt, mikor az egymás után elszenvedett 2 vereség után tudtunk nyerni, és onnan elindult valami… Összeállt a védekezésünk, ami véleményem szerint minden csapatsport legfontosabbja, így a tavalyihoz hasonlóan ismét mi kaptuk a legkevesebb gólt a bajnokságban, átlagban kevesebb, mint hét gólt meccsenként. Szeretném megköszönni minden játékosom hozzáállását és kitartását, jó érzés volt edzőként megélni az egész szezont! Külön öröm számomra, hogy egyedüliként mi tudtuk legyőzni a bajnok Kaposvár csapatát, valamint hogy hazai medencében az összes mérkőzésünket megnyertük! Továbbá sok sikert kívánok a 99-es születésű játékosoknak, akik a következő szezonban már felnőtt korúak lesznek, remélem, sikerül mindannyiuknak bekerülni a felnőtt csapatba és ott is hasonlóan sikeresek lesznek! – értékelte a szezont Szabó Tamás.

 

Fehérvár VSE – HVSC (serdülő) 13-4

 

Nem sikerült szépen a búcsú a serdülőknek. A foghíjas kerettel 5-3-ig jól tartották magukat a vendégek, de a játékvezetői stílus nem kedvezett a vásárhelyieknek. A 4. negyedben már szinte a komplett gyerekcsapat játszott, így a Fehérvár magabiztos győzelmet aratott.

 

Összességében az egész szezont tekintve elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, az elért 6. hellyel és a megszerzett 52 ponttal is, főleg hogy sajnos a végén a körbeverésekből is rosszul jöttünk ki. Azt, hogy milyen szoros volt az élmezőny mi sem mutatja jobban, hogy mindössze 8 ponttal szerzet többet nálunk a 2. helyezett Fehérvár. Ezúton szeretném megköszönni a csapatnak, hogy végigküzdötte becsülettel ezt a hosszú szezont, mely során rengeteg nehézségünk volt, ugyanis eleve rövid kerettel vágtunk neki ennek az évnek, és ezen felöl többször hátráltattak minket sérülések, betegségek. Arról nem is beszélve, hogy volt aki év közben döntött úgy, hogy otthagy bennünket. - nyilatkozta Szabó Tamás.

 

FVSE – HVSC (gyermek) 24-5

 

Az egész szezonban sokat szenvedő gyermekcsapat nagy pofonba szaladt bele Fehérváron. Támadásban életlenek voltak a vásárhelyiek, védekezésben pedig nagyon egyszerű hibákkal könnyű gólokat ajándékoztak az ellenfélnek.

 

Ezúton szeretnék gratulálni a srácoknak, a tavalyi évhez képest rengeteget fejlődtek mind játéktudásban mind fizikálisan. Szeretném a csapatnak megköszönni az egész éves munkát, mert nagyon sokat dolgoztak azért, hogy jobbak legyenek. Köszönöm a szülőknek és a klub vezetőségének az egész éves segítséget! – zárta gondolatait Kis László Márk edző.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top