Különleges sportok mutatkoztak be a Kossuth téren

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. augusztus 17.
 
 
Különleges sportok mutatkoztak be a Kossuth téren

A szabadidős sportokkal ismerkedhettek a hódmezővásárhelyiek péntek délután Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren. A Magyar Szabadidősport Szövetség és a város önkormányzatának közös rendezvényén élő csocsó, trükkös mászófal és fittség-mérés is várta az érdeklődőket.

Szabadidős mozgásformák és szórakoztató sportok gyűjtőhelyévé vált pénteken a vásárhelyi Kossuth tér. Az augusztus 20-ai rendezvénysorozathoz kapcsolódó programot Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Magyar Szabadidősport Szövetséggel közösön szervezte meg egy Európai Uniós pályázat keretében. A szövetség vezényletével közel kilencszáz magyarországi településre igyekeznek eljuttatni a szervezők a legkülönfélébb szabadidős sportolási lehetőségeket.

„Hódmezővásárhelyre számos olyan mozgásformát hoztunk el, amelyek alapesetben a mindennapokban nem feltétlenül elérhetőek, nem sokan próbálják ki, viszont tökéletesen alkalmasak arra, hogy szabadidős jelleggel, heti rendszerességgel sportolásra rá vegye a lakosságot” – mondta el Joó Attila szervező, a Magyar Szabadidősport Szövetség részéről.

A rendezvény eddig közel 70 településre jutott már el és több mint 4 ezer embert sikerült megmozgatni. Ezt Hódmezővásárhely városvezetése is fontosnak tartja – kiemelt figyelmet szeretnének szentelni arra, hogy a fiatal vagy az idősebb korosztály tagjai is minél többet mozogjanak, akár heti rendszerességgel is.

„Az emberek, hogy ha nagyon-nagyon sokáig dolgoznak, sokáig van bent a munkahelyén, akkor nagyon nehezen szakít a család mellett időt arra, hogy még este 7, 8 órakor elmenjen sportolni. Viszont valahogy azt kell tudatosítani az emberekben, hogy heti 1-2-3 órát mindenképpen szánni kell arra, hogy minél többet mozogjanak, mert ez a mentális egészség javításában is segít, stresszoldó szerepe is van a sportnak és ez a jobb közérzetünkhöz hozzájárul.” – nyilatkozta dr. Kis Andrea, Hódmezővásárhely alpolgármestere.

Ennek fényében a tervek között szerepel egy adatbázis létrehozása is, amelynek segítségével a városban működő sportegyesületekkel kapcsolatban tudna a lakosság tájékozódni és könnyeden elérni, hogy hol és milyen sportolási lehetőségek állnak a mozogni vágyók rendelkezésére.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top