Kosársuli: Tiszta lappal!

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. április 21.
 
 
Kosársuli: Tiszta lappal!

Tiszta lappal! – ez most a jelszó a Vásárhelyi Kosársuli háza táján.

A kék-sárgák ugyanis az NBI B felsőházában maradásért csatáznak a két mérkőzésen. Az ellenfél pedig az a Békés lesz, akiket 2016. októbere óta nem tudtak legyűrni. Most vasárnap 18:30-kor a Hódtói Sportcsarnokban változtatnának a helyzeten Vas Péterék.

Ehhez viszont az idén hazai meccseit Békéscsabán játszó békésieknek minden bizonnyal lesz egy-két szava. Ráadásul ők várhatják bizakodóbban a feldobást: néhány hete már széles mosollyal a szájukon indulhattak haza Hódmezővásárhelyről. Akkor Krstic, Zrínyi és Nagy Balázs kergette őrületbe a hazai publikumot. Mellettük az alapszakasz 20 pont felett átlagoló gólkirálya, Koma és az együttesnek tempót diktáló Kertész sem hagyható szabadon.

Legutóbb hiányzott a Kosársulihoz a szezon második felében csatlakozó Aleksandar Miletic, akit sérülése miatt pihenőre fogott az együttes szakvezetése. Az ő játéka kulcskérdés lehet, hiszen 6 mérkőzése alatt - amelyek közül egyet majdnem végig sérülten játszott le – találkozónként több mint 15 pontot gyűjtött. Ráadásul lepattanózásban még maradandóbbat alkotott, 8,2-es átlagával csak a kevés derbin való szereplése miatt nem lett a második az alapszakaszban.

Fontos lehet az odavágó szempontjából az is, hogy rajta kívül játszhat-e az egy héttel ezelőtt még gyengélkedő Molnár Bence, valamint a sérüléssel bajlódó Béres Nándor és Horváth Martin. Utóbbi egyébként rendszerint a szabályok miatt a kezdőben kötelezően helyet kapó Bálint Erik cseréje, múlt szombaton viszont Kun Gergő töltötte be ezt a szerepet egészen tűrhető produkcióval, több időt követelve ezzel magának.

A két gárda április 27-én pénteken játsza a visszavágót a kuparendszerű párharcban Békéscsabán. A vásárhelyieknek fontos lenne, hogy minél nagyobb különbségű sikert érjenek el, riválisaik csarnokában ugyanis senki sem mehetett eddig biztosra…

A Hódtói Sportcsarnokban a most vasárnap, április 22-én 18:30-kor kezdődő Kosársuli-Békés mérkőzésre sem kell belépőjegyet váltani az MMBF Földgáztároló Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. támogatásának köszönhetően.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top