Két éves az Öt kör hatkor: a vásárhelyi futók háziversenye

 
Szerző: Varga Lilla, 2018. május 07.
 
 
Két éves az Öt kör hatkor: a vásárhelyi futók háziversenye

2016 tavaszán néhány vásárhelyi futó úgy döntött, hogy minden hónapban „háziversenyt” rendeznek a Népkerti Futópályán. Az ötletet és mintát nem titkoltan a budapesti (5,3 km-es) Szigetfutás szolgáltatta, amelyet már 1989 (!) óta megrendeznek. Vásárhelyen még nincs ilyen nagy múltja az erőfelmérőnek, de a résztvevők és a szervezők büszkék arra, hogy két teljes éve, kihagyás nélkül, havonta megrendezik az eseményt.

Hangsúlyozottan a vásárhelyi futópályán sem klasszikus versenyről van szó. Aki szeretné kipróbálni magát, annak regisztrálnia kell ezen a weboldalon: http://5kor.softio.biz/. Majd januártól decemberig, lehetőség szerint minél többször, havonta egyszer le kell futnia a kiválasztott távot. Ez lehet három kör (3,09 km) vagy öt kör (5,15 km), mivel a vásárhelyi strand felőli „nagy kör” 1030 méter hosszú a rekortánon. A szervezők ahhoz sem ragaszkodnak, hogy mindenki egyszerre fusson. Elfoglaltságtól függően akár az esemény napján, vagy másnap délelőtt is lehet gyűjteni a km-ket, az elért időket pedig a weboldalon – regisztráció után – önállóan rögzíthetik.

 

Aki javít az előző idején az 3, aki teljesíti a köröket, az 1 pontot kap. Év végén összesítenek, és az „nyer”, aki a legtöbb pontot szerezte. Rendszerint közös évzáró és pizzázás keretében szokták a futók az esztendő történéseit megbeszélni és a résztevőket oklevéllel jutalmazni.

 

A futással most ismerkedőknek, a rendszeresen kocogóknak és a profibbaknak is akad benne kihívás és feladat. Picit több mint egy edzés, de mégsem olyan, mint egy klasszikus, nagy létszámú futóesemény. Valahol a kettő között van.

 

Természetesen a részvétel továbbra is ingyenes, de a szervezők mindenkitől regisztrációt kérnek. Ugyanis az egyik futó, a rendezésben is szerepet vállaló, Kiss Attila külön számítógépes programot írt az Öt kör hatkor elnevezésű rendezvényhez. Így lehet a legkönnyebben rögzíteni az időket és persze nyomon követni az eredményeket.

 

Az erőfelmérő továbbra is népszerű, de biztosan sokan még mindig nem tudják, hogy időnként mi ez a plusz „tömeg” a futópályán. Általában minden hónap első keddjén 18 órától zajlik az Öt kor hatkor, most az ünnepnap miatt csúszott egy hetet a lebonyolítás. 2018-ban közel 70 (!) futó vett már részt legalább egyszer az eseményen, a „nevezők” többsége pedig minden hónapban teljesíti a kiválasztott távot. A rendszeres havi erőfelmérőbe bármikor be lehet kapcsolódni. A szervezők folyamatosan meghirdetik az eseményt a Facebookon (https://www.facebook.com/events/373543649811163/) és csupán regisztrálni kell ezen az oldalon: http://5kor.softio.biz/. Meg persze futni minden hónap első keddjén…

 

A következő esemény 2018. május 8-án (kedden) 18 órától lesz. A résztvevők kb. 17.40-től gyülekeznek a vásárhelyi futópálya Libás lány felőli oldalán. 


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top