Kegyelemdöfés: ezúttal esélye sem volt a HFC-nek

 
Szerző: Nagy Benjámin, 2018. szeptember 09.
 
 
Kegyelemdöfés: ezúttal esélye sem volt a HFC-nek

Nagy falat volt a Szentlőrinc Szűcs Róbert legénységének, ám innen csak felfelé vezet az út. 

Kedvezőtlen előjelekkel várt a HFC a Szentlőrinc elleni mérkőzést. Az NB III Közép csoportjának 6. fordulója előtt Szűcs Róbert vezetőedzőnek több játékosa is kidőlt - ki sérüléssel, ki betegséggel, ki eltiltással bajlódott -, így a realitások talaján maradva egyértelműen a tabella 5. helyét elfoglaló, az utóbbi hetekben igencsak jó formába lendülő vendégek voltak az esélyesebbek. 

Sajnos a mérkőzés képe alapján egyértelműsödött a vízió: a fehérmezesek valójában a sárga-kékek fölött járnak. A szépszámmal megtelt lelátó közönsége már az első percekben láthatta, hogy Turi Zsolt egyesülete valósággal lerohanta a vásárhelyieket. Gyors szélsőjátékuk és kemény fizikális erejük kihasználásaképp több akciót is vezettek, mígnem a 12. percben egy lecsorgó labdát jó tizenhat méterről Nagy Ronald lőtt a hálóba Krnács mellett. A tanácstalannak látszó HFC nem igazán találta az ellenszert az ellenfél játékára, jóformán helyzetig sem jutott, így a szünetben jogosan állt 0-1 az eredményjelzőn. 

A szép játék a fordulást követően sem igazán akart megvalósulni egyik fél részéről sem, a kemény ütközések, becsúszások és a vagdalkozások sora azonban végül odáig vezetett, hogy a meglazult hazai védelmet könnyedén fel tudták törni a szentlőrinciek. A 60. percben Sili centerezését Fonyódi Bálint fejelte a kapuba, ezzel teljesen megtörve minden vásárhelyi reményt.

A "szegény embert még az ág is húzza" elven maradva előbb Rácz Dezső sérült meg, majd Katona Györgynek tört el az orra egy szerencsétlen ütközést követően. Hiába frissített Szűcs Róbert, nem sikerült szintet lépnie, sőt, sokszor csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem jött az újabb bekapott gól.

Az utolsó tizenöt percet aztán Szabó Csaba sérülése miatt - valamint azért, mert nem volt több cserelehetőség - emberhátrányban kellett végigjátszania a csapatnak, és Szabó Márk két lövésénél is felcsillant a szépítés reménye, ez nem jött össze. Az összecsapást jól tükrözte az utolsó említésre méltó mozzanat: Tóth Adrián fejezte be higgadtan a Szentlőrinc záró ziccerét, beállítva a 3-0-s végeredményt.

A HFC veresége miatt visszacsúszott a tabella utolsó helyére. Jövő héten Kozármislenybe látogat az alakulat, majd szeptember 22-én az NB II-es Vác érkezik Vásárhelyre, Magyar Kupa-mérkőzésre.  

Szűcs Róbert értékelése: "Ez a mérkőzés volt az, ahol sem tudásban, sem akarásban nem nyújtottunk olyat, ami érdemes és méltó lenne. Próbálkoztunk, de az ellenfél nyomását 90 percig nem bírhatjuk úgy, hogy elöl nem vagyunk rendben. Semmi nem sikerült, pedig egész héten jól dolgoztak a srácok. Keresem az okát a problémáknak. Kicsit elfogyott a lendület, így megkérdeztem a fiúktól, hogy én vagyok-e a gátja a dolgoknak. Ha nem kapom vissza azt a munkát, amit belefektettünk, akkor kérdés, hogy van-e ennek értelme. Azt a választ kaptam, hogy nem erről van szó, menjünk tovább és folytassuk. Úgy gondolom, még inkább fel kell vennünk a ritmust - bízom benne, hogy idővel ez ki fog alakulni."

Gyüre Levente értékelése: "Fogalmazhatunk úgy is, hogy a csapatunk számára ez egy leégés volt - a nézőtérről is hallhattunk bekiabálásokat a játékunk minőségével kapcsolatban. Ilyen a sport, ez egy ilyen nap volt. Nem szabad és hiba lenne azonban hátraszegnünk a fejünket és a földet bámulnunk, kötelességünk lesz még jobban felkészülni jövő héttől. A támadójáték ezúttal is akadozott, keveset volt nálunk a labda, átadtuk a teret a szentlőrincieknek, nem tudtunk helyzeteket kialakítani. A csapatösszhanggal nincs gond, de teljesen más felfogásban kell működnünk, készülnünk. Frusztrál minket, hogy nem sikerült eddig győznünk, mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez változzon."

Hódmezővásárhelyi FC-Szentlőrinc SE 0-3 (0-1)

gólszerzők: Nagy (12.), Fonyódi (60.), Tóth (93.)

HFC: Krnács - Huszár, Jankelic, Szabó Cs., Hrabovszki, Koncz, Mezei, Gyüre (Vass, 57.), Katona (Darida, 66.), Bartyik N., Rácz (Szabó M., 53.). Vezetőedző: Szűcs Róbert

Szentlőrinc: Pacéka - Németh, Nagy (Tóth, 76.), Bodó, Fonyódi (Bata, 61.), Havas, Fenyvesi, Kisari (Tihanyi, 70.), Sili, Harsányi, Hleba. Vezetőedző: Turi Zsolt

sárga lap: Huszár, Hrabovszki, Gyüre, Katona, Rácz, ill. Havas, Hleba

 

Elő közvetítésünk a találkozóról a linkre kattintva érhető el. 


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top