Jól szerepel az ifjúsági vízilabda válogatott a szombathelyi vb-n

 
Szerző: Rókus Ákos, 2018. augusztus 16.
 
 
Jól szerepel az ifjúsági vízilabda válogatott a szombathelyi vb-n

Csoportmásodikként jutott tovább a magyar válogatott a szombathelyi ifjúsági vízilabda világbajnokságon. A vásárhelyi nevelésű Vékony Ákost is soraiban tudó csapat csütörtök este 20 órától az Egyesült Államok ellen folytathatja a küzdelmeket.

A csoportkör után két győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlege Horváth János legénységének a hazai rendezésű korosztályos tornán. A mieink Kína ellen egy kiütéses, 22-11-es győzelemmel kezdték szereplésüket, majd egy fájó, 12-15-ös vereséget szenvedtek el Görögországtól. A folytatásban sikerült kiküszöbölni a hibákat, Argentína legjobbjait 30-1-re múlták felül a magyar pólósok, majd a csoport második helyéért egy igazi rangadót játszottak Oroszország ellen, amely 9-9-es döntetlennel végződött.

 

Vékony Ákos a csoportkörben Kína, Ausztrália és Oroszország kapuját is bevette, az utóbbi gólja ráadásul létfontosságú volt, hiszen 46 másodperccel a vége előtt emberelőnyből mentette döntetlenre a mérkőzést.

A folytatásban a nyolcba kerülésért csütörtökön 20 órától az Egyesült Államok gárdájával csapnak majd össze Horváth János tanítványai.

 

„Az Egyesült Államokkal találkozunk, akitől két héttel ezelőtt, Belgrádban vereséget szenvedtünk, melyért szeretnénk revánsot venni! Hurrá-vízilabdát játszanak és ész nélkül mozognak, kevés felismerhető elem van a játékukban, ez a rendszertelenség rendszere. Általában lerohanják az ellenfeleiket és megpróbálnak már rögtön az elején meglépni - többek közt ezt szeretnénk mi megakadályozni csütörtökön este!” – értékelte az ellenfelet Horváth János szövetségi kapitány.

 

Az összecsapást a Magyar Vízilabda Szövetség weboldalán élőben lehet követni.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top