Játszik-e még jövő héten is a Kosársuli?

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. május 10.
 
 
Játszik-e még jövő héten is a Kosársuli?

Egy vagy két meccse van már csak hátra a Vásárhelyi Kosársulinak a bajnokságból. Ez azon múlik, hogy szombat este tudnak-e győzni a Győr ellen a 18:30-kor kezdődő helyosztó mérkőzésen a Hódtói Sportcsarnokban. Ha a dunántúliak diadalmaskodnak, akkor behúzzák a második győzelmet is a párharcban, és megszerzik a 13. helyet az NBI B Piros Csoportjában. Vas Péteréknek ez lesz az utolsó hazai mérkőzése a szezonban.

A múlt héten Győrben a harmadik negyed végéig a kék-sárgáknak állt a zászló. Az utoló felvonásban viszont már a házigazdák örülhettek, hiszen 9 ponttal sikerült végül győzniük Szabó Péterék ellen. A vásárhelyiek mestere Czuprák László azt nyilatkozta, hogy a negyedik negyedben keveset vállalt legénysége, a döntő pillanatokban nem volt vezére a gárdának. Vas Péter, az együttes csapatkapitánya ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy egész évben hűséges közönségük miatt mindent megtesznek, hogy legalább az utolsó előtti helyen zárják a nem éppen fényes 2017-18-as idényt.

A Győr-Moson-Sopron megyeiek a padlóról álltak fel, ami nagy pszichés előnyt jelenthet nekik. Várhatóan mindenképpen le akarják zárni a párharcot, és ha soványka egy ponttal is, de győztesen hagynák el a parkettet. Óriási előnyt jelent nekik, hogy két hórihorgas kosarasuk, a 208 centi magas Nárai és a nála centikkel magasabb Domsitz szinte foghatatlan, legalábbis legutóbb a Vásárhely nem tudott mit kezdeni velük.

A Hódmezővásárhelynek viszont erőt adhat, hogy az alapszakaszban oda-vissza verték a győrieket. A Hódtói Sportcsarnokban ráadásul a hazai légkör mindenképpen nekik nyújthat pluszt. Az, hogy eldől-e a 13. hely sorsa, csak május 12-én szombaton este 18:30-kor derül ki. A derbire a belépés az MMBF Földgáztároló Zrt-nek és a Szerencsejáték Zrt-nek köszönhetően ingyenes.

Forrás: Martonosi János, Kosársuli sajtófőnök
Fotó: Varga Franciska


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top