Ifjú tehetségek tűntek fel a hódmezővásárhelyi Paraúszó OB-n

 
Szerző: Soós Kata , 2018. május 08.
 
 
Ifjú tehetségek tűntek fel a hódmezővásárhelyi Paraúszó OB-n

A hétvégén rendezték Hódmezővásárhelyen a Gyarmati Dezső Sportuszodában a Magyar Paraúszó Országos Bajnokságot. Egyre erősödik a mezőny, és a mostani versenyen is látványosan zárkóztak felfelé a fiatalok a felnőtt mezőnyhöz.

A riói paralimpia óta ez a hazai verseny volt eddig a legbizalomkeltőbb, a tavalyi mexikói világbajnokságot is beleérte. „A rutinosabb versenyzők hozták az elvárt szintet, és láttam olyan ifjú tehetségeket, akik a tavalyi évhez képest nagy tempóban zárkóznak fel a hazai élmezőnyhöz. A közelgő dublini Európa-bajnokságon - félidőben a tokiói paralimpiára kitekintve -, már növekednek az elvárások, erősödik a nemzetközi mezőny. Kemény csaták várhatóak, de úgy látom, a sportolók, edzők továbbra is elszántan a legjobbak közé akarnak tartozni.” – értékelt Dr. Sós Csaba, a paraúszás szövetségi kapitánya.

Az eseményen ott volt dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. A Magyar Paralimpiai Bizottság folyamatosan dolgozik a hazai és a nemzetközi sportdiplomáciai kapcsolatok építésén és erősítésén, a magyar versenyt Khosravai Vafa Mahmoud, az Iráni Paralimpai Bizottság elnöke és szakértő munkatársai szakmai példaként tekintették meg és voltak a vendégek ezen az alkalmon.

Fotók: Szilágyi Gergely

 


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top