HVSC: Hozták a kötelezőt a serdülő lányok

 
Szerző: Rókus Ákos, 2018. május 14.
 
 
HVSC: Hozták a kötelezőt a serdülő lányok

Utolsó hazai meccsüket vívták a HVSC leány utánpótlás csapatai a hétvégén. A Fehérvár ellen a gyermekcsapat szoros küzdelemben vereséget szenvedett, míg a serdülők magabiztosan húzták be a győzelmet.

HVSC – FVSE (gyermek) 6-8

Előzetesen izgalmas összecsapásra lehetett számítani a BENU leány gyermek országos bajnokság 19. fordulójában. Legutóbb a Fehérvár hazai pályán legyőzte a hódmezővásárhelyi lányokat, így volt miért visszavágniuk Rókus Ákos tanítványainak.

Ennek megfelelően is kezdődött a mérkőzés, a HVSC-s hölgyek jó védekezéssel és pontos emberelőny-kihasználással hamar elléptek ellenfelüktől, és a félidőben megnyugtató, 4-1-es vezetéssel vonulhattak szünetre. A harmadik negyedben azonban elkezdett zárkózni a Fehérvár, a hazaiak helyzetkihasználásába sok hiba csúszott, de 5-3 után még mindig bízhattak a hazai szurkolók a győzelemben. A negyedik negyedben azonban több védekezésbeli hibát is elkövettek a lányok, és Barna Adél (a képen) kipontozódása után már a vendégek akarata érvényesült a pályán, akik nagyon nagy hajrával megfordították a mérkőzést, és megérdemelten nyertek 6-8 arányban.

 

A HVSC gólszerzői: Barna Adél (2), Asztalos Réka (2), Tatár-Kiss Virág, Rubi Dóra

 

HVSC – FVSE (serdülő) 11-8

 

Hatalmas elánnal kezdték az összecsapást az esélyesebb hazaiak, az első támadásból Tatár-Kiss Virág nagy góllal köszönt be a vendégeknek, ezt követően Szabó Zsófi és Rácz Nikoletta találatainak köszönhetően 4-0 is állt már az eredményjelzőn. Az első negyed végén egy rövidzárlatnak köszönhetően bár zárkózott a Fehérvár, komolyabb izgalom csak a második negyed utolsó perceire alakult ki, ekkor már egy gólra is megközelítették a HVSC-t.

A harmadik negyedtől védekezést váltottak a hazaiak, a félzónának köszönhetően már újra magukhoz ragadták a kezdeményezést Tormáék, akik látványos támadásokat vezetve újra visszaállították a négygólos különbséget a két csapat között. Két perccel a vége előtt már 5-tel is vezetett a hazai csapat, amely a végén kiengedve megérdemelten nyerte meg az összecsapást 11-8-ra.

 

A HVSC gólszerzői: Rácz Nikoletta (5), Torma Bianka (2), Szabó Zsófi (2), Tatár-Kiss Virág, Asztalos Réka

 

Amit raktunk délig, leomlott estére. A gyermekcsapat rövidzárlatának okát balladai homály fedi, sajnos nem mindenki tudta végigkoncentrálni az összecsapást, a kiélezett helyzetekben egyénieskedni kezdtünk, ami megbosszulta magát. Szerencsére a serdülőcsapat tudásának megfelelően játszott, jó erőkből álló Fehérvárt győztünk le, helyenként olyan támadásokkal, amik a nagy könyvben is meg vannak írva. Gratulálok a csapatnak, megérdemelték a sikert!” – értékelt a lefújást követően Rókus Ákos edző.  

HVSC-FVSE leány - gyermek és serdülő


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top