Holnap kezdődik a szegedi Sárkányhajó Világbajnokság

 
Szerző: Varga Lilla, 2018. július 16.
 
 
Holnap kezdődik a szegedi Sárkányhajó Világbajnokság

Februárban állt össze az a szegedi egyetemi csapat, amely a Napfény városát képviseli majd a holnap kezdődő Sárkányhajó Világbajnokságon. A vb-t rendező város egyetemi csapata 200, 500, illetve 2000 méteren is küzd majd a legfényesebb éremért.

Július 17-e és 22-e között Sárkányhajó Világbajnokságot rendeznek a Maty-éren, a Szegedi Olimpiai Központban. A megmérettetésen öt kontinens 6000 versenyzője küzd majd a győzelemért, köztük több mint hétszáz magyar sárkányhajós is. Külön korosztályban versenyeznek a középiskolások, a szeniorok, az premier és open kategóriások, illetve az egyetemisták. Utóbbiaknál életkori megkötés nélkül feltétel, hogy aktív nappali hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezniük. Az University of Szeged csapatának edzésén jártunk.

 

 

„A futamok alatt 20 fő ül a hajóban. Négy cserelehetőségünk van különböző távokra tekintettel, mert fogunk indulni 200 méteren, 500 méteren, mindkettőt itt a Maty-éren, illetve lesz egy 2000 méteres távunk is, ez a belvárosban, a rakpart előtt a Belvárosi hídnál lesz. Mindhárom távon vagy 18 plusz egy dobos, vagy 20 plusz egy dobos legénységgel fogunk indulni” – mondta Kosárka Bence csapatkapitány.

 

 

A szabályok szerint férfiak és nők fele-fele arányban alkotják a legénységet. A szegediek csapata februárban alakult ki. Akkor tanmedencei edzésekkel, majd márciustól vízi edzésekkel folytatódott a felkészülésük.

 

 

„Én nagyon bizakodó vagyok. A hazai pálya előnye velünk van. Nagyon sokat edzettünk a Tiszán, az edzőn több éve versenyez és edz is ott, jól ismeri a vizet. Az elmúlt hetekben ide a Maty-érre is kijöttünk egy párszor, ezt is nagyjából megtanultuk. Jó eredményre számítok, tehát is a Maty-éres távokon, de a 2000 méteren is úgy gondolom, hogy jó lesz a csapat” – tette hozzá Kosárka Bence.

 

 

Magyarország még 2016-ban, immáron harmadszor nyerte el az eredetileg Dél-Kínából származó, többezer éves múltra visszatekintő sportág világversenyének rendezési.A Sárkányhajó Világbajnokság Szeged turisztikai bevételéhez várhatóan 1 milliárd forintnyi árbevétellel és 50 ezer vendégéjszakával járul majd hozzá, így nemcsak az egyetemi sportélet fellendülésének kedvez a hat napon át tartó világverseny.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top