Hódmezővásárhelyi FC - Pécsi MFC (Percről-percre) 1-2

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. november 11.
 
 
Hódmezővásárhelyi FC - Pécsi MFC (Percről-percre) 1-2

Kövesd nálunk percről percre a HFC - PMFC meccs történéseit!

Vége a mérkőzésnek. 2-1-re nyert a Pécs, a makói győzelmet követően ezúttal nem jött össze a pontszerzés. Még két mérkőzés van hátra az őszi idényből, mindkétszer idegenben lép pályára a HFC, előbb Szekszárdon, majd a Rákosmente otthonában. 

 

90. perc: Nagyon úgy tűnik, ebből nemhogy gól, de helyzet sem lesz. Hiába állt be Kecskeméti, a támadójátékunk továbbra sem megy úgy, ahogy kéne.

 

84. perc: Jankelic kap óriási ütést az oldalába, de felpattan. Küzdünk, küzdünk, hátha találat is társulna hozzá a következő percekben...

 

83. perc: Végre egy helyzet! Keveredés a pécsiek tizenhatosánál, ám a lövés elmarad. A másik oldalon megtörténik, de szerencsére mellémegy. 

 

79. perc: Hibák sora mindkét oldalon, az eladott labdák abszolút rányomják bélyegüket a játék minőségére. Nehezen látjuk az esélyt pillanatnyilag az egyenlítésre.

 

73. perc: Továbbra is a vendégek a kezdeményezőbbek, Juhász löketét hárítja Varga. Kapusunk teljesítményére abszolút nem lehet panasz. 

 

70. perc: Góllá érik az elmúlt percek pirosmezes lendülete, Erdős Gábor juttatja érdekes mozdulattal a hálóba a labdát. 1-2, még húsz percünk van arra, hogy pontot mentsünk. 

 

68. perc: Varga véd nagyot egy vendéghelyzetnél.

 

65. perc: Szinte hihetetlen, de Kovács Tamás most először ad sárga lapot - a 19. születésnapját ünneplő pécsi, Varga Tamás részesült ebben a "jutalomban". 

 

64. perc: Helyzetek itt, helyzetek ott - felbolydult a vásárhelyi publikum, fellendült a meccs. Ismét van esély a győzelemre!

 

61. perc: OTT AZ EGYENLÍTÉS! Ráadásul ugyanúgy a semmiből, mint a Honvéd II. ellen, és ugyanúgy Geiger Norbert szerezte! Fantasztikus szólóval tört be a pécsiek tizenhatosán belülre, majd bekotorta a játékszert a kapuba. 1-1!

 

57. perc: Nagyon leült a játék, reménytelen küzdés jellemzi a pályán történteket. 

 

51. perc: Tovább zajlik a kőkemény összecsapásokkal tűzdelt játék, ezúttal Szabó Csaba rúgott fel egy pécsi játékos fejéig. Sajnos az idényben nem először kell hátrányban futballoznia Szűcs Róbert csapatának, csak reménykedni tudunk abban, hogy most összejön a fordítás.

 

46. perc: Sajnos jött is a gól, de nem azon az oldalon, amelyiken szerettük volna... egy HFC-s figyelmetlenség után Kálmán Szilárdhoz került a labda, akinek közeli lövése valahogy utat talált a lábak között a hálóba. 0-1...

 

14:32: Kezdetét veszi a második játékrész!

 

Ami a találkozót illeti, inkább a Vásárhely tűnt veszélyesnek, de egyelőre egygólos meccsnek tűnik, amit látunk. Aztán lehet mindjárt ránk cáfolnak. A kék-sárgák már a pályán. Közvetítésünkben Nagy Benjámin veszi át a stafétát, hátha ez vásárhelyi gólt jelent majd! 

A szünetben sem hagynánk magadra, mutatjuk mi történt odakint, úgy tudni, hogy a pécsiek most elindultak valamerre. A meccs után még lehet találkozunk velük:

45. perc Ennyi az annyi, már ami az első játékrészt illeti. HFC - PMFC 0-0! Mindjárt folytatjuk.

42. perc Komárominak kell menteni. Gellén Dávid húz el a szélen, Katona nem is tudja elvenni tőle a labdát. Laposan érkezik a labda középre, ezt füleli le Komáromi. A szöglet pedig veszélyes. Mezeinek mentenie kell. Még egy szöglet jön így. Varga löki ki a kapu felé tartó labdát, ami a vendégekhez kerül és hamar újabb rúgás következik - Varga ezt már fogni tudja.

41. perc Geiger harcolt ki egy szabadrúgást. Messze járunk a kaputól, de beadásra ez jó lehet és jó is! Katona György fejét találják meg, aki fejelni is tud, sajnos nem tökéletesen, Kovács fogja. Ez komolyabb helyzet is lehetett volna.

35. perc Fujsz tud elmenni az alapvonalnál - már a kapu környékén jár, de szerencsére Komáromi érkezik, a lövés rajta mintha pattanna, de Varga biztosan fogja. Közben megtörénik a csere is. Gyüre érkezett Hrabovszki helyére.

32. perc Hrabovszki közben visszaállt, de nem tartott sokáig, megint az oldalvonal mellett van és le is jön. Cserélni kell. Viszont most emberhátrányban a csapat, úgy tűnik Gyüre érkezhet a helyére.

31. perc Megindul egy pécsi roham, ám szerencsére Jankelic hatástalanítani tudja, majd az indításból már Geiger alakít ki veszélyt, keresi az üres területre érkező társat, de a pécsi védők résen vannak és ők is mentenek.

30. perc Úgy tűnik van egy kis probléma vásárhelyi oldalon. Hrabovszkit ápolják az oldalvonal mellett. Ráadásul Győrfi, Gyüre és Kecskemét elmennek bemelegíteni. 

23. perc Most Katona szerzett labdát, egy csel sikerül, a másodikat pedig lövés is követhetné, hiszen szembe van a kapuval, csakhogy a második csel nem jön össze. Mintha élénkebb volna a vásárhelyiek játéka.

21. perc Mezei szerez labdát és a szélen elszalad vele, beadja, de ahová a labda tart ott nincs társ. 

18. perc A szögletnél Szabó Csaba eltűnik középen, úgy tűnik ezért nem jár semmi, Vas pedig fejel, de mellé. A túloldalról visszalöbbölik a labdát, de ment a pécsi védelem, újabb szöglet. Mezei beadása pécsi fejet érint, nem lesz komolyabb veszély.

17. perc Hoppá! Geiger emel kapura, az elképzelés jó, mert Kovács Benedek eléggé kint áll. Geigernek van igaza, a pécsi kapus ujjheggyel tud szögletre menteni.

13. perc Egy indítást követően Bódai igyekszik harcos lenni, nem tud labdát szerezni, de ez a vehemencia kifizetődő lehet.

11. perc A pályán egyelőre komoly veszélyt egyik csapat sem alakult ki. A szurkolók viszont úgy tűnik majd gondoskodnak erről. A pécsiek továbbra is kerítésen túl vannak, de a vásárhelyi szurkolók egy része is inkább a kerítéshez vette az irányt. A szájkarate innen hallhatóan is beindult, viszont inkább figyeljünk a pályán történekre. Ezt most kevesebben teszik sajnos.

7. perc Huh! Mezei Olivér és Hanol Milán mennek össze. Mezei beleszállt az ellenfélbe, jöhet is egy szabadrúgás, nem túl rossz helyről, be lehet ívelni. Nézzük sikerül-e. Nagyon mély a beadás, nem kell izgulni.

3. perc Nem rontanak észnélkül egymásnak a csapatok - és szerencsére a szurkolók sem.  pécsiek megérkeztek, de a kerítésen túl vannak. Közben egy szabadrúgás után bepattan a labda Varga Gábor kapuja, de lesről. Így nincs nagy baj.

13:30 Pontosan jár Kovács Tamás játékvezető órája. Kezdődik a találkozó. Pirosban a vendégek, szokásos kék-sárga mezükben a hazaiak.

Nagy a készenlét a stadion környékén. Információnk szerint készenléti rendőrök is érkeztek. Az elmúlt szezonban, tavasszal emlékezetes lehet a pécsi szurkolók rendbontása, a stadionban és a meccset követően a létesítménytől nem messze. A Vásárhely ez alkalommal regisztrációhoz kötötte a vendégszurkolók részvételét, ezzel a lehetőséggel nem sokan éltek, ám az információk arról szólnak, hogy ennek ellené több tíz pécsi érkezik a városba. 

Félszemünk a stadion környékén, ha ott történik valami arról is beszámolunk.

13:30-kor kezdődik a találkozó!

Nézzük az összeállításokat:

HFC: Varga, Geiger, Komáromi, Szabó Cs., Szabó M., Hrabovszki, Mezei, Katona, Vass, Jankelic, Bódai
Csere: Kandó, Tóth, Kecskeméti, Bartyik R., Gyüre, Győrfi

PMFC: Kovács, Juhász, Szellák, Kálmán, Fujsz, Varga, Hanol, Erdős, Gellén, Romic, Péter
Csere: Somogyi, Reicheld, Széles, Pataki, Katona, Loch

A HFC-nél Krnács nem tudta vállalni a játékot, ahogy arról korábban is beszámoltunk a keddi edzésen sérült meg. 


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top