HFC: Remek első félidő után, mégis vereség

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. október 29.
 
 
HFC: Remek első félidő után, mégis vereség

Remek, talán a szezon egyik legjobb játékával rukkolt elő vasárnap a HFC a Honvéd II elleni csörtén. Rengeteg helyzetet sikerült kidolgozni, ám a három pontot nem ezért mérik – a gólszerzésben a vendégek voltak jobbak.

Meglehetősen agilisan kezdte a mérkőzést a Vásárhely, aminek eredményeként domináltak a mezőnyben a kék-sárgák. Ráadásul rendre sikerült helyzeteket kidolgozni, még ha a lövések és az utolsó passzok nem is voltak tökéletesek.

A vendégeknek tehát nem volt könnyű dolguk, pláne, hogy a mérkőzés elején Berla Attila kapus megsérült. Vassal ütköztek össze, a Honvéd kapusának pedig felszakadt a szemöldöke, nagyot kapott és cserélni is kellett.

A játékrész közepén ugyan kicsit leült a játék, de a hajrára összekapta magát a HFC. Katona György fejesét Tomori – a csereként beállt kapus – bravúrral tudta hárítani, de Komáromi és Vass előtt is akadtak igen komoly lehetőségek. Gólt azonban nem láthatott a publikum, maradt az 1-1.

Úgy tűnt a fordulás után sem lesz kevésbé vehemens a Vásárhely. Az 55. percben pedig úgy tűnt akár a gólszerzésre is van esélyt. Egy szögletet követően ért a labda a tizenhatoson belül az egyik vendégjátékos kezéhez, ám a síp néma maradt.

Bezzeg három perccel később a túloldalon nem így történt. Egy pillanatra beszorult a Vásárhely, az egyik kék-sárga védő pedig rossz megoldást választott, középre passzolt, ahol azonban Májer Milán érkezett és elcsente a labdát. Úgy tűnt kicsit hosszan tolja meg, Krnács pedig kiért és elütötte a labdát, majd Májer is átesett a kezén .Ez már büntetőt ért, az eset talán az Iváncsa meccsen történetekre is hasonlított. Májer állt a labda mögé és magabiztosan értékesítette a büntetőt.

A hátrányból történő focizás most sem tűnt könnyűnek. Ám 20 perccel a bekapott gól után Geiger varázsolt a tizenhatos környékén és lövéssel zárta az akciót, remek gólt szerzett, egyenlített a HFC!

Az öröm azonban nem tarthatott csak percekig, hiába nyomott a Vásárhely, a kissé megbomlott hátsó alakzatot Májer egy kontrát követően lefutotta és Krnács fölött a kapuba emelt. Két perccel később pedig az ág továbbhúzta a Vásárhelyt. Komáromi András kapta meg második sárga lapját – miután összeszólalkozott a vendégek játékosával. Az utolsó perceket így emberhátrányban játszhatta a HFC, ezt pedig a hosszabbítás perceiben ki is használta a Honvéd II. Ezt a kontrát Szendrei tudta góllal zárni. Ezzel ki is alakította a 3-1-es végeredményt.

NB III Közép csoport, 12. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Budapest Honvéd-MFA II. 1-3 (0-0)

HFC: Krnács, Geiger, Komáromi, Szabó Cs., Kecskeméti, Hrabovszki, Koncz, Mezei, Jankelic, Katona, Vass
Csere: Varga, Tóth, Szabó M., Darida, Győrfi, Bódai
Vezetőedző: Szűcs Róbert

Honvéd: Berla, Abdulla, Temesvári, Király Á., Király O., Szendrei, Darabont, Májer, Barta, Bencze, Csaba
Csere: Tomori, Kalmár, Fogarassy, Simó, Szabó, Nagym Novák
Vezetőedző: Pisont István

 


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top