HFC: Megvan a három pont! Makón sikerült nyerni

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. november 05.
 
 
HFC: Megvan a három pont! Makón sikerült nyerni

Szomszédvári rangadót játszott a hétvégén a HFC NB III-as felnőtt csapata. A kék-sárgák számára pedig megtört a jég, sikerült megszerezniük szezonbeli első győzelmüket.

Szezonbeli első győzelmét szerezte meg a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapata a hétvégén Makón. Mezei Olivérék számára ez alkalommal minden tekintetben jól jött ki a lépés. A kidolgozott támadásokból hármat is sikerült góllal zárni – igaz Bódai Dániel egy találatát érvénytelenítették – a védekezés pedig szintén jól vizsgázott. A Makó leginkább pontrúgásokból tudott veszélyes lenni, egy ilyet követően kapufáig jutottak, de Krnács Richárd kapuja most érintetlen maradt.

Bódai pedig az első és a második játékrész végén is betalált, így összejött a várva-várt győzelem.

Szűcs Róbert: „Nagyon átbeszéltük a dolgokat a héten, úgy mentünk oda, hogy élet vagy halál kérdése a meccs, utolsó szalmaszálba kapaszkodunk. A héten jól ment az edzés, a begyakorolt dolgok jól működtek, váltottunk több poszton is és ez most jól sült el. Maga a mérkőzés úgy zajlott, ahogy gondoltuk. A Makó próbált ívelgetni, szélre, középre, minden hova, de ezeket hatástalanítottuk. Egy-két pontrúgásból volt nekik veszélyes helyzetük, de a játékot, azt mi játszottuk most. A forgatókönyv a szokásos volt, helyzeteket dolgoztunk ki és most ebből kettőt sikerült is értékesíteni, illetve hármat, de egyet nem adtak, pedig szabályos gólnak tűnt.”

Oldalvonal.hu: Bódai Dániel eddig javarészt csereként lépett pályára, most viszont kezdett, úgy tűnik ez jó húzás volt.

Szűcs Róbert: „Igen, láttam, hogy erőben és játékban is utoléri magát, mert a tehetség az benne volt eddig is, ez látszott. Csak idő kellett neki, mint néhány másik játékosnak, hiszen fel kell venni ezt a ritmust. Úgy éreztem, hogy neki most jött el az ideje, ezért váltottam és ez most jól sült el szerencsére.”

Oldalvonal.hu: Mit gondolsz ez a győzelem most lökést adhat a csapatnak a hátralévő őszi meccseken?

Szűcs Róbert: „Továbbra is azt mondom, hogy minden meccsen így játszottunk, csak nem jöttek a gólok. Most megtaláltunk egy megfelelő embert, reméljük ez hosszútávon is így lesz és a többieket is magával lendíti ez a dolog. A játékunk én azt gondolom annyira nem volt rossz ideáig sem, csak a gólok hiányoztak. Meg ugye nem volt játékvezetői tévedés sem. Egy gólunkat nem adták meg, de ezt most elbírtuk. Gyakorlatilag most egyenlő feltételek mellett játszottunk és ez most jól sült el.”

NB III Közép csoport, 13. forduló

Makó FC – Hódmezővásárhelyi FC 0-2 (0-1)

Makó: Weszelovszky, Lipták, Tamaskó, Grecsó, Lászik, Babolek, Varga, Zsoldos, Gémes, Széll, Busa
Csere: Garamvölgyi, Podonyi, Megyesi, Hatvani, Szilágyi, Magyar, Bány
Edző: Kolozsvári János

HFC: Krnács, Geiger, Jankelic, Szabó Cs., Szabó M., Hrabovszki, Darida, Mezei, Katona, Vass, Bódai
Csere: Varga, Tóth, Koncz, Bartyik R., Gyüre, Győrfi
Edző: Szűcs Róbert

Gólszerző: Bódai (2)

A Vásárhely november 11-én a PMFC-vel játszik bajnokit. A találkozó több szempontból is izgalmas lehet – akár emlékezve a két csapat tavasszal rendezett vásárhelyi meccsére. Illetve mindösszesen 4 pont a különbség a két gárda között a tabellán, így életbe vágó lehet, hogy a HFC hazai pályán tartsa a pontokat.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top