HFC: kupakiesés a hideg, szomorkás őszi időben

 
Szerző: Nagy Benjámin, 2018. szeptember 22.
 
 
HFC: kupakiesés a hideg, szomorkás őszi időben

Már az első játékrészben eldöntötte a továbbjutás sorsát a Vác, bár a vége lehetett volna szebb...

A Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában a Hódmezővásárhelyi FC az NB II-es Vác csapatát fogadta a vásárhelyi stadionban. A hűvös, szomorkás őszi időben is szépszámú nézősereg látogatott ki a mérkőzésre, annak ellenére, hogy huszonöt kilométerrel arrébb, Szegeden a SZVSE a Ferencvárost fogadta. 

 

Amilyen - egy születésnap miatti ajándék-kezdőrúgás és a lelátóról szóló "Boldog szülinapot!" rigmus által - jó hangulatban indult a találkozó, annyira szörnyen alakult a HFC számára az első játékrész: mintha az időjárással összhangban lett volna a mutatott játék képe. A nem éppen tartalékoló Vác az osztálykülönbséget megmutatva lefocizta a pályáról a fiatal vásárhelyieket, akik már tizennégy perc után hátrányba kerültek: Varga Szabolcs értékesített kiválóan egy védelmi hibát követően kialakuló ziccert.   

A kegyelemdöfés és egyben a továbbjutás eldőlésének sorsa a félidő végén jött, méghozzá két váci találat formájában. Előbb Borvető Áron, majd Zsolnai Richárd talált be, egyszersmint a porba tiporva mindenféle titkon létező vásárhelyi reményt. Tegyük hozzá, Zoran Szpisljak csapata pont annyit tett hozzá kiváló játékukhoz, amennyire szükségük volt - a támadószellemű alakzatban felálló HFC-nek nem volt ellenszere a gyorsaságra. 

 

A második játékrészben aztán néha úgy tűnt, mintha kicserélték volna a két csapatot:  nyolc percet követően a semmiből csillantak fel a vásárhelyi remények egy óriási váci hibát követően. Abu kapus és védője nem értették meg egymást, Kecskeméti László pedig köszönte a lehetőséget, szemfülesen ellopta a labdát és az üres kapuba gurított. A kettőt cserélő vendégek visszább léptek, kissé lejjebb adtak, a vásárhelyiek ellenben mentek, hajtottak, csúsztak-másztak becsülettel. 

Ennek pedig eredménye is lehetett volna, ugyanis egy buktatást követően büntetőhöz jutott Szűcs Róbert legénysége; Mezei Olivér azonban mellérúgta a jogosan megítélt tizenegyest. Mindezzel az égből pottyanó apró reménysugár is szanaszét foszlott, a hátralévő percekben nem sikerült érdemi helyzetet kialakítani, így 2017 után 2018-ban is az első körben búcsúzott a HFC a kupaküzdelmektől. 

 

Folytatás szeptember 30-án, vasárnap 15 óra 30 perckor - a Dunaújváros látogat az NB III-as bajnokság 8. fordulójában Vásárhelyre. 

 

Magyar Kupa, főtábla, első forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Vác FC 1-3 (0-3)


Hódmezővásárhelyi Stadion, vezette: Dolnegó Bálint (Szvetnyik Bence, Gordos Árpád Mihály)


HFC: Varga Gábor - Komáromi András, Kecskeméti László, Hrabovszki Zoltán, Koncz Adrián, Darida Ádám, Mezei Olivér, Vass András Pál (Gyüre Levente, 46.), Győrfi Dominik (Bürgés József, 69.), Bartyik Norbert László, Bódai Dániel Attila (Siber Nikola, 83.). Edző: Szűcs Róbert.

Vác: Abu Attila - Hegedűs Csaba, Durso Giuliano, Varga Szabolcs (Kákonyi Dániel, 46.), Zsolnai Richárd Tibor (Murai Sándor Márk, 46.), Lassú Zsombor, Tóth Gergely Csaba (Pintér Bence, 71.), Görgényi Dávid, Borvető Áron, Nagy Gábor, Dlusztus András. Edző: Zoran Szpisljak.

Gól: Kecskeméti (53.), ill. Varga (14.), Borvető (25.), Zsolnai (43.) 


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top