HFC: Jött a Pécs és vitte a pontokat

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. november 11.
 
 
HFC: Jött a Pécs és vitte a pontokat

Továbbra is adós hazai közönségének a Hódmezővásárhelyi FC – ráadásul ezt az adóságot csak tavasszal tudják törleszteni a kék-sárgák.

A PMFC volt a vendége vasárnap a HFC-nek az NB III-as bajnokság újabb fordulójában. A stadionban javarészt a főszerepet a foci kapta, a stadion környékén azonban ismét pécsi „drukkerek” léptek színre, amit a hazai B közép sem hagyott szó nélkül, de a két térfél között rendőrsorfal és kerítés is akadt.

A pályán viszont egymásnak feszülhettek a vásárhelyi és a pécsi srácok. Egy kicsit talán a Pécs kezdett jobban, egy érvénytelen gólt szereztek is, majd a Vásárhely igyekezett rákapcsolni. Igazán komoly helyzet azonban egyik oldalon sem alakult ki az első játékrészben. Talán Katona György fejesét érdemes megemlíteni, akit Geiger Norbert talált meg egy szabadrúgást követően – a fejes azonban nem volt jól helyezve és erő sem igazán volt benne, így Kovács kapus védeni tudott.

A fordulás után az újabb kezdő sípszó hangja még ott zengett a vásárhelyi fülekben, mire vezetést szerzett a Pécs. Kálmán Szilárd az ötösön belülre keveredett és lövésre szánta magát, a hosszút sikerült kilőnie, a HFC-s kapuban, NB III-as bajnokin először szolgálatot teljesítő Varga Gábor tehetetlen volt.

A gól megfogta a HFC-t, viszont nem tüzelte fel a pécsi gárdát. A 61. percben viszont úgy tűnt, hogy alakul a molekula. Geiger Norbert tört be a tizenhatoson belülre, ráadásul labdástól tette mindezt és a lövése is tökéletes volt, sikerült egyenlítenie.

Felpezsdült a játék, a forgatókönyv azonban végül mégis a Honvéd II. elleni meccsre hajazott. A 68. percben Vargának kellett hatalmasat védenie, két perc múlva viszont egy pontrúgás után már ő is tehetetlen volt – Erdős Gábor jutatta előnyhöz az övéit. Percekre rá ismét meleg volt a helyzet, Varga azonban védeni tudta Juhász löketét, a vásárhelyi támadások viszont nem ültek. Küzdött a csapat, a végén Kecskeméti László is a pályára lépett és több csatárral próbált rohamozni a HFC, újabb gólt azonban már nem sikerült szereznie a kék-sárgáknak.

NB III Közép csoport, 14. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – PMFC 1-2 (0-0)

HFC: Varga, Geiger, Komáromi, Szabó Cs., Szabó M., Hrabovszki, Mezei, Katona, Vass, Jankelic, Bódai
Csere: Kandó, Tóth, Kecskeméti, Bartyik, Gyüre, Győrfi
Vezetőedző: Szűcs Róbert

PMFC: Kovács, Juhász, Szellák, Kálmán, Fujsz, Varga, Hanol, Erdős, Gellén, Romic, Péter
Csere: Somogyi, Reicheld, Széles, Pataki, Katona, Loch
Vezetőedző: Vas László

Gólszerző: Geiger illetve Kálmán, Erdős

A stadion környéki történésekről itt találsz fotókat!

HFC-PMFC


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top