HFC: Bejött a papírforma, vitte a pontokat a Dunaújváros

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. október 01.
 
 
HFC: Bejött a papírforma, vitte a pontokat a Dunaújváros

A hétvégén a Dunaújvárossal meccselt a Hódmezővásárhely az NB III-as labdarúgó bajnokság Közép csoportjában. A kék-sárgák egy bő félidőn keresztül tudták tartani az esélyesebb ellenfelet, végül azonban 4 gólos vereségbe szaladtak bele.

Masszívan kezdtek a hazaiak a Dunaújváros elleni találkozón és nem csak, hogy tartani tudták a vendégek rohamait, hanem a dunaújvárosiak helyzeteket sem igazán tudtak kialakítani. A probléma tulajdonképpen a HFC játékával is ez volt. A védekezés többnyire stabilan tette a dolgát, az előrejáték viszont ez alkalommal sem muzsikált tökéletesen. Az első 45 perc végén tűnt úgy, hogy egy kis szerencsével akár gólhoz is juthat a Vásárhely. Előbb Bartyik Norbert lőhetett kapura jó helyről, kicsit elcentizte és fölé pirított, majd Koncz Adrián is próbálkozott.

A fordulás utánra viszont nem sikerült teljesen átmenteni ezt a stílust. Az 50. percben ráadásul meg is történt a baj. Krnács passzolt Katonához, aki vissza akarta tenni a labdát, de a támadók lecsaptak és csak üggyel-bajjal sikerült bedobásra menteni. A taccsot követően ráadásul még nagyobb lett a baj, Kis Balázs tudta Krnács kapujába piszkálni a labdát.

A bekapott gól ugyan nem törte össze teljesen a hazaiakat, a támadások építése viszont továbbra sem ment, ráadásul ahogy fogytak a percek úgy kell mind inkább kinyílnia az addig egész jól működő hátsó alakzatnak. Ennek a 73. percben lett meg a böjtje, egy szabadrúgást követően Tóth Tibor maradt üresen is bólintott a kapuba. Három perc múlva pedig Kis Balázs egy sarokrúgást követően járt hasonlóan.

A hajrában aztán Szepessyé volt az utolsó tőrdöfés, megrúgta a negyedik vendéggólt. A Dunaújváros így – és a Szeged 2011 döntetlenének köszönhetően – átvette az első helyet a bajnokságban. A HFC pedig nyolc meccsen 5 döntetlent és 3 vereséget abszolvált. A következő héten a Szeged 2011 lesz az ellenfél.

NB III Közép csoport, 8. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Dunaújváros PASE 0-4 (0-0)

HFC: Krnács, Geiger, Huszár, Szabó Cs., Hrabovszki, Koncz, Mezei, Jankelic, Katona, Bartyik N., Rácz
Csere: Varga, Tóth, Komáromi, Szabó M., Kecskeméti, Darida, Vass
Vezetőedző: Szűcs Róbert

DPASE: Pokorni, Kis, Zvara, Puskás, Dorogi, Horváth, Tóth, Szepessy, Sándor, Hompót, Barna
Csere: Vaszócsik, Varga, Farkas, Kiss, Vajda, Al-Sheraji
Vezetőedző: Lőrincz Emil

Gólszerző: Kis (2), Tóth, Szepessy

HFC-Dunaújváros PASE


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top