HFC: A Szentes elleni rangadóval indul a május a megyében

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. május 04.
 
 
HFC: A Szentes elleni rangadóval indul a május a megyében

Május 5-én Szentesen folytathatja a megyeegyes bajnokságot a Hódmezővásárhelyi FC II. A Bacsa-Vinnai tanítványok a három pontra hajtanak, hiszen az érmesek helyek egyike a cél a szezon végén.

A HFC II egyik legtöbb gólt hozó őszi meccse volt a Szentes elleni még október végén. Akkor hazai pályán 4-3 arányban végül a Bacsa-Vinnai fiúk tudtak nyerni.

„Ősszel igazán közönségszórakoztató, gólgazdag mérkőzést játszottunk a Kinizsi ellen. Egy Szentes - Vásárhely mérkőzés mindig rangadó a csapatok helyezésétől függetlenül is. Így lesz ez most is. Végig koncentrálnunk kell, ha 3 pontot akarunk szerezni. Márpedig ha azt szeretnénk, hogy érmesek legyünk, ezt a mérkőzést mindenképpen meg kell, nyerjük” – fogalmazott Bacsa Zsolt edző.

Az együttes jelenleg a tabella 4. helyén áll, két pont a lemaradás a 47 pontos Tiszasziget és 6 egység a különbség a Csongrád javára – igaz ők eggyel több meccset játszottak. A fiatalok huszáros vágtát produkáltak tavasszal, igaz az elmúlt meccseken apró homokszemek csúsztak a gépezetbe. A Zsombó ellen ugyan jöttek a pontok, az FK 1899 Szeged ellen viszont pontokat vesztett a gárda.

„Az elmúlt hetekben a fáradság jeleit tapasztaltuk a srácoknál. Itt nem elsősorban fizikális fáradságra gondolok, hanem egy kicsit fejben merültek le az elemek. A csapat fele ugyanis az edzések mellett az érettségire is gőzerővel készül. Így a héten egy kicsit lazább programot kaptak a srácok, bízva abban, hogy hétvégén a Szentes ellen mindenki frissen és 100%-osan tud pályára lépni. Úgy gondolom, ha továbbra is ezt a sok futásos, erőszakos letámadásra épülő játékot tudjuk hozni, akkor sikeresek lehetünk szombaton. Remélem, hogy a két város közelsége miatt sok vásárhelyi szurkoló is ellátogat Szentesre, és őket szép gólokkal fogjuk megörvendeztetni” – mondta Bacsa Zsolt.

Ne feledjük a HFC-nél csak az Algyő nyújtott meggyőzőbb teljesítményt tavasszal, a Tisza-partiak még veretlenek – nem mellesleg a két csapat még nem találkozott egymással idén, május 12-én lesz az a rangadó.

„Kiváló tavaszi idényt produkált a csapatunk, ha csak a tavaszi tabellát nézem, akkor 2. helyen állna a HFC II. A védekezésünk is sokkal stabilabb, mint ősszel volt, ezt mutatja, hogy 9 mérkőzésen mindössze 6 gólt kaptunk. A szezon hátralévő minden mérkőzését szeretnénk megnyerni. Ha ez így történik, akkor minimális célkitűzésünk, a dobogó már mindenképpen meglesz” – tette hozzá Bacsa Zsolt.

A Kurca-parti találka május 5-én, 17 órától esedékes a szentesi városi stadionban!

Hajrá HFC!


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top