Hazai ringben oszthatják a pofonokat

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. március 29.
 
 
Hazai ringben oszthatják a pofonokat

Bemutatkoznak az I. Nemzetközi Tesco Kupa pofonparti vásárhelyi öklözői.

Április 7-én első alkalommal rendezik meg Hódmezővásárhelyen a Nemzetközi Tesco Kupa Regionális Pofonparty-t, a Hódmezővásárhelyi Box Klub szervezésében. A megmérettetésre az ország számos pontjáról érkeznek, de külföldi tehetséges is megmutatják majd magukat. Szalkai Edina, az egyesület vezetője úgy nyilatkozott, hogy Szlovákiából 10 fő érkezik, de Romániából is számítanak vendégbokszolókra.

Az egyesület részéről 9 fiatal képviseli majd a helyi erőket.

Hegyi DominikHegyi Dominik

Hegyi Dominik 9 éves, 20 kg-os. A csapat "legkisebb ugrifülese". Szalkai Edina így vall róla: „Nagyon belevaló, technikailag képzett. Rutinos, több versenyen is részt vett és a közönség kedvencének nevezhető.”

Kovács Csaba

Kovács Csaba szintén 9 éves, ő 33 kg. Rendkívül bátor bokszoló, ez a tulajdonsága pedig nagyadag szorgalommal is párosul. „Erőszakos bunyójával érvényesülő versenyző” – tudtuk meg az edzőtől.

Korsós Barnabás

Korsós Barnabás is 9 éves 29 kg-os. A ringben is egy igazi harcos, aki meglehetősen határozott és a siker érdekében képes mindent beleadni.

Korsós Péter

Többet ésszel, mint erővel. Ez akár a bokszra is igaz lehet, és ezt vallja a 12 éves Korsós Péter is (37 kg). Edzője ész-bokszolóként jellemzi a rendkívül fegyelmezett fiatalt.

Zsarkó Botond

Zsarkó Botond 11 éves (60 kg) esetében a jó felkészültség lehet a záloga annak, hogy szép eredményeket érjen el a vásárhelyi pofonpartin.

Megyesi Róbert

Megyesi Róbert 12 éves (46 kg) szintén egy meglehetősen harcos versenyzőről van szó, persze ez a tulajdonság meglehetősen nélkülözhetetlen ebben a sportban.

Nagy Szabolcs

Első megmérettetésére a 14 éves Nagy Szabolcs (54kg). Szalkai Edina bízik benne, hogy a fiatal versenyző tudja kamatoztatni az eddig tanultakat és jól teljesít a szorítóban.

Hassani Yasin

Hassani Yasin a felnőttek között indul, 75 kg-os kategóriában. „Kemény, lényegre törő bokszoló” – fogalmaz vele kapcsolatban az edző.

Valamint szintén a felnőttek között versenyez Joó László (64 kg), akinek visszatérő mérkőzése lesz a vásárhelyi, edzője szerint egy igazi vívó típusú öklöző.

„Nekem a sport és a srácok számítanak. Igazi sportemberek, a legkisebb is azt teszi le az asztalra, mint a nagyok. Segítjük és támogatjuk egymást, mint egy nagy család. Nem fitogtatják az erejüket csak a ringben, de ott ők az urak” – nyilatkozta Szalkai Edina.

Szalkai László és Szalkai Edina

Az I. Nemzetközi Tesco Kupa Regionális Pofonparty-t április 7-én 14 órakor kezdődik a vásárhelyi Tesco áruházban. A verseny díszvendége lesz Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, a sztárfellépő pedig Stone lesz, az X-faktor egykori versenyzője.

Fotók: Hódmezővásárhelyi Box Klub


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top