Hatodszor is Hátgerinc Kupa a Gyarmatiban

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. április 06.
 
 
Hatodszor is Hátgerinc Kupa a Gyarmatiban

Szombaton több mint háromszáz csapat részvételével fog lezajlani a VI. Hátgerinc kupa Hódmezővásárhelyen a Hód Úszó SE szervezésében.

Az I. Hátgerinc Kupát 2013. április 6-án, Hódmezővásárhelyen a Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezte meg a Csongrád Megyei Úszó Szövetség és a Hód Úszó SE. Az elnevezés a hát és a gyors úszást volt hivatott népszerűsíteni az utánpótlás korú versenyzők körében. A versenyszámok: 50, 100, 200 hát és gyors.

Az ötletgazdája Ádándi-Kiss Gyula, a Hód Úszó SE egyik edzője. Az ötlet onnan jött, hogy  a diákolimpián és egyéb versenyek során kiderült, hogy a gyerekek nem szeretik a hátúszást és nem is nagyon tudnak háton úszni. Az edzőknek is nagy könnyebbség, ha az egész csapatot csak ebben a két úszásnemben kell felkészíteni és versenyeztetni.

Kezdetben a 4x50 méteres gyors váltó mellett rendhagyó módon szerepelt a 4x50 méteres hát váltó is. Sajnos ezt későbbiekben leszavazták az edzők időhiányra és pénzhiányra hivatkozva, pedig ezzel egy igazán új színt vittek a versenyprogramba.

Április 7-én, szombaton 1200 rajtra lehet számítani, az ország több településéről is érkeznek egyesületek, de katari és liechtenstein versenyzők is a medencébe ugranak.

Soós Kata
Hód Úszó SE sajtóreferens


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top