Határok nélkül: szabadkaiak edzőtáboroztak Vásárhelyen

 
Szerző: Nagy Benjámin, 2018. szeptember 04.
 
 
Határok nélkül: szabadkaiak edzőtáboroztak Vásárhelyen

Mindkét fél remekül érezte magát a hasznos hét során, sokat tanultak egymástól.

A „Határ-menti kosárlabda játékok” elnevezésű, nagyszabású projekt keretében Hódmezővásárhelyen tartott hatnapos, közös edzőtábort a Vásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub. Az együttműködés újabb, nyárzáró állomása értelmében a vajdasági település csapatának 2003/2004-es korosztálya érkezett városunkba, és hasznos, egyben kellemes hetet töltött el itt.

 

A programot a hétfői nyitókonferenciát követően minden délelőtt az SZTE Mezőgazdasági Karának Petőfi utcai tornatermében közös edzések, míg délután/este a Hódtói Sportcsarnokban mérkőzések alkották, ahol helyenként barátságnak nyoma sem volt: mindkét fél játékosai kőkeményen komolyan vették a találkozókat, maguknak és egymásnak is bizonyítani akartak, hogy saját tudásuk fejlesztése mellett el-eltudjanak lesni dolgokat a másiktól.

„Nagyon tetszett nekünk, hogy itt voltak a szabadkaiak, hisz a közös projekt nagy lehetőség a fejlődésre, hogy megtanuljuk a kultúrájukat, játékstílusukat, és lássuk, hogy hogy játszanak a mérkőzéseken” – fogalmazott Bősz Richárd és Szántó Péter, akik mindketten a Kosársuli 2004-es csapatának játékosai. „Izgalmas találkozókat vívtunk, helyenként mi vezettünk, helyenként ők. Ők fizikálisan picit keményebben, hajtósabban, erősebben játszanak, jobban bírják szusszal. A motiváció megvan bennünk, hogy mi is ilyen hasonló szintre fejlődjünk és keményebbek legyünk edzésen is.”

Edzőjük, Vejinovics Szasa is hasznosnak tartotta a mostani edzőtábort. „Örülök, hogy a gyerekek tudtak tanulni egymástól, hisz ez nagyon fontos elem mind rövidtávon, mind a jövőre nézve. A magyar utánpótlást tekintve jó jel, hogy nem sok érdemi különbség van a vásárhelyi és a szabadkai gyerekek között – szoros meccseket játszottak egymással, és amit lehet, átültetnek saját játékstílusukba.”

A szabadkai gyerekek és edzők jól érezték magukat Vásárhelyen. Amellett, hogy a tréningek során megismerték egymást vásárhelyi társaikkal, és egy-egy nehéz, intenzív találkozó lefújását követően már baráti pacsikat váltottak, még a várost is megismerhették. „A hosszú és fárasztó napok végeztével esténként volt lehetőségünk nagyokat sétálni, így megismerni a szép város helyeit. Tetszett nekünk az itteni légkör, hisz mindkét klub hasonló felfogású, emellett gyors kosárlabdát játszik. Bízunk abban, hogy a projekt következő állomásai hasonlóan sikeresek lesznek!” – mondták egybehangzóan.

 

Horgos Péter játékvezetőként mint belső szemlélő figyelhette a két klub játékosainak stílusát, motivációját. „Amellett, hogy a kapcsolatok fejlesztését segítik elő ezek a közös edzések és mérkőzések, a gyerekek nem vettek félvállról egyetlen pillanatot sem. Látszott rajtuk, hogy tanulni akarnak a másiktól, és meg akarják mutatni tudásukat. Sokszor kemény ütközések, odalépések jellemezték a játékot, de ezek a lefújást követően elmúltak.”

 

A projekt szeptemberben Szabadkán folytatódik, ahol a 2005/2006-os korosztály részére rendeznek tornát.

 

Fotók: Varga Franciska/Kosársuli


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top