Hamarosan sárkányhajók szelik a Maty-ér vizét

 
Szerző: Varga Lilla, 2018. július 10.
 
 
Hamarosan sárkányhajók szelik a Maty-ér vizét

Július 17-e és 22-e között Sárkányhajó Világbajnokságot rendeznek a Maty-éren, a Szegedi Olimpiai Központban. A megmérettetésen öt kontinens 6000 versenyzője küzd majd a győzelemért, köztük több mint hétszáz magyar sárkányhajós is.

Magyarország még 2016-ban, immáron harmadszor nyerte el az eredetileg Dél-Kínából származó, többezer éves múltra visszatekintő sportág világversenyének rendezési jogát – mondta Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke, a Sárkányhajó Világbajnokság kapcsán megtartott keddi sajtótájékoztatón, a szegedi Tisza DOKK-ban.

 

„724 versenyzővel leszünk jelen. 15 magyar klub indul ezen a világbajnokságon, ebből négy egyetem, köztük Szeged városának egyetemi csapata is, aminek különösen örülünk, hiszen nincs annál jobb, ha a házigazda városából is van csapat” – összegezte Járosi Péter.

 

A sportág jellegéből adódóan fontos az összedolgozás, az egymásra hangolt csapatmunka, hiszen 20 főből áll egy-egy sárkányhajó legénysége, így jellemzően a klubok erősebbek, és jobb eredményt produkálnak, mint a nemzeti válogatottak. A vb-re bejutott négy egyetemi csapat is kitartóan küzdött az eddigi eredményekért, akik a Dunai Regattán szereztek kvalifikációt.

 

„A Dunai Regattán kívül még Budapesten volt egy fesztivál, ahol szintén elindultak az egyetemi csapatok. Azt is mondhatnám, hogy mi, egyetemi sportolók már ismerjük egymást és tudjuk, hogy kik lesznek az ellenfeleink magyar részről. Természetesen kíváncsian várjuk a külföldieket is” – tette hozzá Török Réka, az Szervező Bizottság tagja, az önkéntesek vezetője, illetve a Szegedi Tudományegyetem sárkányhajós csapatának tagja.

 

Az egyetemi csapatok a Magyar Bajnokságon is önerőből részt vettek, hogy tapasztalatokat szerezzenek. Ám nemcsak az egyetemi sportélet fellendülésének kedvez a világverseny, hiszen a Sárkányhajó Világbajnokság Szeged turisztikai bevételéhez várhatóan 1 milliárd forintnyi árbevétellel és 50 ezer vendégéjszakával járul majd hozzá.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top