Győzött és kiharcolta a bennmaradást a HVSC

 
Szerző: Rókus Ákos, 2018. május 22.
 
 
Győzött és kiharcolta a bennmaradást a HVSC

Hihetetlenül izgalmas mérkőzésen, fantasztikus hajrával tartotta otthon a 3 pontot a HVSC. A 15-12-es győzelemmel biztossá vált, hogy jövőre is a másodosztályban folytathatják a vásárhelyi vízilabdások.

Álmosan kezdtek a hazaiak

 

A szezon egyik legfontosabb összecsapását vívta a HVSC a Szolnoki Dózsa ellen szombaton. A hazaiak azzal a tudattal szálltak vízbe, hogy ha győznek, újabb egy évre meghosszabbítják tagságukat a másodosztályban. A mérkőzés a lehető legrosszabbul kezdődött a vásárhelyiek számára: a vendégek kapusa, Sényei Bálint lehúzta a rolót, míg támadásban is a tisza-partiak voltak pontosabbak, akik az elő negyed derekára háromgólos előnyt építettek fel maguknak (0-3). Szerencsére Markó Tamás révén zárkózni kezdett a HVSC, az ő két találatával és Harangozó Dominik centergóljával egalizálni is sikerült, ám az utolsó másodpercekben mégis a Szolnok volt pontosabb (3-4).

 

Fej-fej mellett haladtak a csapatok

 

A folytatásban is maradt a szoros küzdelem, hol az egyik, hol a másik csapat szerezte meg a vezetést, így 7-7-tel vonulhattak pihenőre a felek a 2. negyed végén. A harmadik játékrész elején a vendégek voltak jobbak, előbb 7-9-re, majd 8-10-re is elléptek, de egy gyorsan megjátszott emberelőny végén Markó Tamás 11-11-re mentette az etapot.

 

A hazaiaknak sikerült jobban a hajrá

 

A negyedik negyedben aztán beindult a vásárhelyi henger. 11-12-t követően zsinórban 4 gólt szereztek a hazaiak, a találatok értékét növeli, hogy valamennyit akciógólból érték el a vásárhelyiek. Emellett Újházi is elkapta a fonalat kapuban, így végül megérdemelten tartotta otthon a három pontot a HVSC, amely a győzelemmel jövőre is biztosította helyét az OB1/B-ben (15-12).

 

Sir Winston Leonard Spencer Churcill szavait idézném: A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes. A kérdés az, van-e bátorságod a folytatásra - nyilatkozta a mérkőzést követően dr. Bertók Gyula, a HVSC edzője.

 

HVSC: Újházi (kapus), dr. Szabó 1, HARANGOZÓ 2, MARKÓ 4, HAJDÚ 2, Werner 2, Beleon, dr. Nádasdi G. 1, Tar 1, dr. Vigh 1, Barna, Könyves, Benkő.

Kipontozódott: Beleon


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top