Győzelmi kényszerben a HLKC

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. április 27.
 
 
Győzelmi kényszerben a HLKC

Szombat este a Szentendre csapatát fogadja a HLKC.

Csakis a pontszerzés, egészen konkrétan a győzelem az elfogadható a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club számára a hétvégi, Szentendrei NKE elleni csörtén.

A lányok az elmúlt fordulóban a Hajdúnánás ellen maradtak alul, egy olyan meccsen kaptak ki 12 góllal, ahol az előzetes várakozások szerint bőven volt keresnivalójuk.

„Mindennek az ellenkezőjét csináltuk, mint amiről a felkészülési héten szó volt. Egy tömör hatos falat kellett volna védekezni, mivel nincs igazán komoly kívülről lövő játékosa a Hajdúnánásnak. Ennek ellenére fegyelmezetlenül kiugráltunk, a beállót folyamatosan megtalálták. Illetve az egy-egy elleni védekezésünk nem volt olyan színvonalú, ami alapján egy jó védekezésből viszonylag gyors támadásokat tudtunk volna vezetni” – tekintett vissza a vasárnapi meccsre Varga József, a HLKC vezetőedzője.

A pont nélkül maradt Vásárhely nehéz helyzetbe került, jelenleg a 12. helyen állnak, ami kiesést jelent a szezon végén. A lányoknak három meccsük van arra, hogy ezt elkerüljék. A Szentendre elleni esetleges győzelem mindenképpen szükséges. A két gárda között egyetlen pont a különbség a hétvégi vendégek javára. Így a két pont megszerzésével a 11. helyre araszolhatna előre a Vásárhely.

„Igazából ugyanaz a felállás van, mint a Hajdúnánás ellen. Kevés olyan játékosa van a Szentendrének, talán egy, aki a közép-távoli zónából veszélyes tud lenni. Viszont rengeteg zárást adnak, zárásba történő betöréseket, ezeket kell valahogy kijavítanunk az előző héthez képest, hogy most eredményesek tudjunk lenni védekezésben” – fogalmazott a vezetőedző.

A szombati meccs 19 órakor kezdődik a vásárhelyi Balogh Imsi Sportarénában. Előtte egyébként 10 és 16 óra között a gyermekbajnokság vásárhelyi fordulóját rendezik a csarnokban, ahol természetesen a hazai fiatalok is érdekeltek lesznek.


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top