Futottak és lőttek a stadionban

 
Szerző: Szeri Csaba, 2018. július 28.
 
 
Futottak és lőttek a stadionban

Szombaton is a futás és a lövések kapták a főszerepet a vásárhelyi stadionban - viszont a megszokotthoz képest most 400 métereket teljesítettek a versenyzők és légfegyverből adták le azokat a bizonyos lövéseket.

Hódmezővásárhelyen is bemutatkozott a Target Sprint versenyszám, amelyet nem régiben hívott életre a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF). A verseny során háromszor 400 méteres távot kell teljesíteniük a sportolóknak, a távok között pedig célba lövés a feladat - 10 méterről kell 5 darab bukócélt leküzdeni.

A versenyszám korábban Zugligeten, Szegeden és Miskolcon már bemutatkozott, az elmúlt évben pedig világbajnokságot is rendeztek már.

A szombati vásárhelyi verseny szintfelmérő és egyúttal kvalifikációs verseny is volt az érdeklődő sportlövészek számára. A megmérettetésen a Hód Triatlon és Öttusa SE valamint a Hódmezővásárhelyi Polgári Lövészegylet tagjai is részt vettek, összesen 5 fővel.

„Nekünk ez egy kicsit azért újdonság, ismerkedünk a sportággal. Teljesítjük a távokat, de akik itt vannak, a profi versenyzők a lövészetben biztosan sokkal jobbak nálunk. Mi próbálkozunk, ismerkedünk, és majd meglátjuk a jövőben mi lesz ebből” - nyilatkozta Kiszely Róbert, az egyesület elnöke.

A versenyt a két helyi egyesület a zsombói Cél-Tudat SE-vel közösen bonyolította le. A vásárhelyi helyszín, pedig az egyik legjobbnak számított az eddigi hazai versenyeket figyelembe véve. A rekortán futó pálya biztonságos és belátható, így a profi körülmények adottak voltak.

A sportágban idén is rendeznek világbajnokságot. A viadal Dél-Koreában lesz és egyelőre úgy tudni, hogy két versenyző képviselheti majd Magyarországot.

„A szereplésünk függ a résztvevők számától, de szeretnénk ha döntőbe kerülnénk. Akik komolyabban elkezdtek ezzel a versenyszámmal foglalkozni, rengeteget fejlődtek tavaly óta. Akkor még leginkább megfigyelői státuszunk volt azon a világbajnokságon. Egyrészt néztük, hogy milyen technikával, milyen fegyverekkel lőnek a versenyzők és hogyan építik fel magukat. Idén már a Sportlövő Szövetség olyan támogatást biztosított számunkra, hogy vett 10 darab olyan fegyvert, amivel ezeket a versenyeket könnyebben lehet abszolválni. Ezeknek a fegyvereknek kicsit más a töltésük, mint a hagyományos légfegyvereké. Emellett sokkal rövidebb a futótáv és a lövészet részre nagyobb hangsúlyt kell fektetni. Itt az, hogy valaki pontosan és gyorsan lőjön az nagyon-nagyon fontos. Ehhez az is kell, hogy gyorsan töltse a fegyvert, mert itt nem tárból lőnek, hanem minden egyes lövést egyénileg kell tölteni. Emiatt egy kicsit nehéz, fontos a kézügyesség, de gyorsan le kell vinni a pulzust is, hogy a versenyző eltalálja a bukócélt” - mondta el Szakonyi Gerda, a Cél-Tudat SE titkára.

Target Sprint verseny Vásárhelyen


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top