Fordulatos meccsen fájdalmas Kosársuli-vereség

 
Szerző: Nagy Benjámin, 2018. október 13.
 
 
Fordulatos meccsen fájdalmas Kosársuli-vereség

Ezúttal semmi sem jött össze a csapatnak - a zsinórban negyedik már nem sikerült. 

A Vásárhelyi Kosársuli esélyesként lépett pályára péntek este a Soproni MAFC otthonában. Tóth Tamás legénysége háromból három mérkőzést nyert meg a 2018/19-es idényben, míg a több sebből vérző hazaiak legutóbb súlyos vereséget szenvedtek Tiszaújvárosban. Mindezen tények ellenére a találkozó összképére visszatekintve kijelenthető: a hazaiak igencsak összekapták magukat a negyedik fordulóra, míg a vásárhelyi csapatnak ezúttal semmi, de semmi nem jött össze.

Történt ugyanis, hogy amilyen jól kezdődött a találkozó, annyira rosszul folytatódott és olyannyira hullámvasút-szerűen végződött. Hat perc után remek csapatjátéknak köszönhetően már 12-6-ra ment a Kosársuli, sőt, az első tíz percet sikerült előnnyel zárni (18-15). A második negyed közepén azonban jöttek védekezésben a hibák, Soós és Kovács vezényletével átvette a vezetést a Sopron – s noha Varga és Pavlovic kosarai kordában tartották a differenciát, a szünetre a hazaiak vonulhattak előnnyel (35-34).

Ahogy a mondás szól: minden csoda három napig tart, ez a Kosársuli esetében három zsinórbeli meccs erejéig volt igaz. Az új szezonban a csapat védjegyévé váló kiváló harmadik negyed most ellenkezőjére fordult: 44-42 után nagyon meglépett a vendéglátó, egy nagy rohamnak hála a 30. percben már 58-44 állt az eredményjelzőn.

Hogy a vásárhelyi szív sosem adja fel, az az utolsó játékrészben azért megmutatkozott. Vas és Bálint triplájával, Pavlovic pontjaival, majd Molnár hármasával három és fél percre a végétől 68-66-ra mi vezettünk!

Hiába azonban a hatalmas küzdés, valamint Béres és Vas újabb hárompontosa, Fortuna és az erő ezúttal a soproniak malmára hajtotta a vizet: Czukor és Füzi vezetésével a legvégén átvették a vezetést, és 80-76-ra nyertek - összességében elmondható, hogy nem érdemtelenül, a vásárhelyi hibákat, pontatlanságokat jól kihasználva. Pici szerencsével vendégsiker is születhetett volna...

 

NB I/B Zöld csoport 2018/19, 4. forduló:

Soproni MAFC - Vásárhelyi Kosársuli 80-76 (15-18, 20-16, 23-13, 22-29)
Sopron, Egyetemi csarnok - vezette: Horváth A., Tóth K., Földesi Á.
Sopron: Soós 11/3, CZUKOR 15, FÜZI 25/9, Tukovits 9/3, KOVÁCS 16. 
Cserék: Garab -, Szegedi 4. 
Vezetőedző: Molnár József

Kosársuli: Molnár 8/6, PAVLOVIC 15, Varga 9/3, Bálint 9/3, Vas 13/9. 
Cserék: Gajic 4, Kelemen 2, Perák -, BÉRES 16/12, Börcsök -, Rostás -. 
Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás értékelése: "Az első félidőben túl sok könnyű kosarat engedtünk az ellenfelünknek és támadásban sem ültek a dobásaink. A harmadik negyedben most semmi sem jött össze nekünk. Az utolsó percig küzdöttünk, de az egylabdás meccsen Fortuna kegyeiért a Sopron dolgozott meg jobban."

Az U20-asok Béres, Domján és Bálint remeklésével fölényes, 96-74-es győzelmet arattak.

Egy hét múlva a Pápa csapatát fogadja a Kosársuli - október 19-én, pénteken 18 óra 30 perckor kezdődik a találkozó a Hódtói Sportcsarnokban.

 

forrás: vasarhelyikosarsuli.hu


Ami még érdekelhet...

Közérdekű adatok

Elérhetőségeink

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 1.
Tel: +36 (62) 249-121
E-mail: info@oldalvonal.hu
Web: www.oldalvonal.hu

Top